Ugrás a tartalomra

Több mint félezren neveztek a karateversenyre, a fiatalon elhunyt mesterről is megemlékeznek Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 02. csütörtök 08:37
Vasárnap az Egyetemi Körcsarnokban rendezi meg az Avas kupa – 17. Csordás József nemzetközi karate emlékversenyt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karate Szövetség és a Justitia Fuji-Yama SE.
Minap-archív fotó: Végh Csaba

Az eseményen 2006. szeptember 24-én csupán 36 évesen elhunyt karate mesterről, Csordás Józsefről emlékeznek meg a szervezők.

A megmérettetésre összesen 152 kategóriában lehetett nevezni a 6 évesektől a szenior korosztályig, vagyis a 35 év felettieknek is lehetősége nyílik a versenyzésre - tudatták szerdán kiadott közleményükben a szervezők.

Akik biztosan érkeznek a versenyre: Budapest Honvéd, MTK, UTE, Dunaharaszti MTK, Senshi, Kazincbarcikai VSE, Nyékládházi VSE, Monor és természetesen a rendező klub, a Justitia Fuji-Yama SE. A külföldiek közül Nagyváradról, Nagyszalontáról és Kassáról is várnak karatékákat a szervezők.

A nevezések összesítése után kiderült, hogy az emlékversenyre közel 550-en jelentkeztek, 18 magyar és 13 külföldi egyesület képviselteti magát.

A kupán tiszteletét teszi Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke. Kiemelt vendég lesz Hanshi Julius Thiry, a Nemzetközi Hayashi-ha Shito-ryu Szövetség elnöke, valamint Katherine Jones Thiry, többszörös kata-világbajnok. És most is itt lesz a fiatalon elhunyt Csordás József családja.

A küzdelmek során több száz érem talál gazdára. A legnépesebb egyesületek komoly esélyekkel pályáznak majd a legeredményesebb karate klub különdíjára. A korábbi évek hagyományaihoz igazodva idén is jutalmazzák a legjobb női, valamint férfi versenyzőt.

A verseny vasárnap 10 órakor kezdődik a megnyitó ünnepséggel, ahol beszédet mond Veres Pál polgármester is. Ezután kezdetét veszik a kata (formagyakorlat) versenyszámok, majd a délután folyamán a kumite (küzdelem) is terítékre kerül.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!