Ugrás a tartalomra

Újabb elektromos teherautókat állít forgalomba a Magyar Posta

MTI
Utoljára módosítva
2023. november 21. kedd 17:41
A posta első embere szerint teszik ezt azért, mert a társaság elkötelezett a fenntarthatóság mellett.
A Magyar Posta új elektromos teherautói az átadásuk napján Budaörsön, a Porsche Hungaria Innovációs és Tréning Központjában 2023. november 21-én. A vállalalt negyvenöt új, csomagszállításra és kézbesítésre is használható elektromos teherautót állít forgalomba. MTI/Czeglédi Zsolt

Negyvenöt elektromos tehergépjárművel bővült a Magyar Posta elektromos gépjárműflottája - jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) állami vagyonért és postaügyért felelős helyettes államtitkára kedden Budaörsön.

Láng Géza elmondta, hogy a fenntartható fejlődés az értékek és a környezet megőrzése a következő generációk számára központi kérdés a Posta, mint az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója számára is. Hozzátette, hogy a Posta felelősséget kell, hogy vállaljon és felelősséget is vállal a gazdaságra, a társadalomra és a környezetre gyakorolt hatásaiért. Mindezt nem lehet az egyik napról a másikra megvalósítani, csak apró lépésekkel, kitartó munkával, hosszú távú értékeket teremtve - fűzte hozzá a helyettes államtitkár.
    
Láng Géza azt mondta, hogy a Posta "felelősségéből adódóan az üzleti stratégiáját is a hosszú távú, értékteremtő gazdasági, környezeti és társadalmi szempontok integrálásával kell kialakítania. Mert a cél egy fenntarthatóan működő nemzeti vállalat létrehozása, amely hosszú távon is versenyképes és hatékony tud lenni, megfelelve a 21. század változó ügyféligényeknek". A Posta energia felhasználása több mint 40 százalékban szállítási folyamatokban realizálódik és ezért a beszerzéseknél kiemelt jelentőségű, hogy minél kevésbé környezetterhelő, biztonságos eszközök kerüljenek beszerzésre.
    
Balczó Barnabás a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Magyar Posta elkötelezett a fenntarthatóság mellett, ezért is fontos a társaságnak, hogy minél kevésbé terhelje a környezetet a csomagok szállítása közben.
    
Az új járművek, a Volkswagen e-Crafter teherautók villanymotorjukkal akár 160 kilométert is képesek megtenni újratöltés nélkül, rakterük pedig több mint 10 köbméter.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!