Ugrás a tartalomra

Újra elérhető a miskolci könyvtárak és kulturális intézmények valamennyi szolgáltatása

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 28. kedd 17:29
Az energiaválság és a rezsidíjak brutális drágulása miatti szolgáltatás- és nyitva tartás-racionalizálás után újra teljes szolgáltatási körükkel várják a miskolciakat a helyi könyvtárak és kulturális intézmények. Az alábbiakban közöljük a részleteket. 

 

Fotó: Miskolci Szimfonikusok (illusztráció)

A Miskolci Szimfonikus Zenekar a téli időszakra sem állt le, a tervezett koncerteket megtartották, a próbák átrendezésével, a próbaterem nyitva tartásának rövidítésével csökkentették az energiafelhasználást, április 15-től pedig a tervek szerint visszatérnek a normál működéshez.

Április 17-én nyit a Miskolci Kulturális Központ működtetésében lévő intézmények közül a Gárdonyi Géza Művelődési Ház, a Görömbölyi Művelődési Ház, az Ady Endre Művelődési Ház, május 2-án pedig a Vasgyári Közösségi Ház, ezektől az időpontoktól kezdve a házak minden korábbi szolgáltatása újra igénybe vehető. A Művészetek Háza és az Ifjúsági Ház a téli hónapok alatt is folyamatosan működött.

Minden nehézség ellenére sem zárt be a Miskolci Nemzeti Színház, játszóhelyei közül, a támogatásoknak köszönhetően a téli hónapokban a Nagyszínházban és a Csarnokban is hétvégi, dupla előadásokkal tudták fogadni a nézőket. Április 1-jén újra kinyit a Kamaraszínház, április 11-én pedig a Játékszín is.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnál 6 telephelyen működő 7 fiókkönyvtár szüneteltette átmenetileg a szolgáltatásait takarékossági okokból, a Központi épület nyitvatartási ideje valamelyest rövidült, de minden könyvtári szolgáltatás, a kölcsönzés, a helyben olvasás, továbbképzések, rendezvények is elérhetők voltak.

Április 1-től a Megyei Könyvtár központi épülete újra a korábbi, megszokott nyitvatartási rend szerint várja az olvasókat, hétfőn 12:00-től 18:30-ig, keddtől péntekig 9:00-től 18:30-ig, szombaton pedig 10:00-tól 16:00-ig. Április 17-től a fiókkönyvtáraink is a korábbi, megszokott nyitvatartással működnek majd.

A CINE-MIS által üzemeltetett Művészetek Háza, Uránia és Béke Art Mozi termeinél nem volt leállás, azok folyamatosan üzemeltek a téli hónapokban és üzemelnek a továbbiakban is

A főutcai Tourinform iroda eddig csak szombaton nem volt nyitva, áprilistól viszont ott is visszaállnak a „rendes” nyitva tartásra.

A Csodamalom Bábszínház egy rövid szünet után február 19-én nyitott újra, ők továbbra is minden vasárnap, illetve minden hónap utolsó szombatján tartanak előadást, minden hónap első szombatján játszanak a karonülőknek, keddenként pedig továbbra is látogatható a „Ringató” foglalkozásuk. Június 19. és július 14. között nyári táborral várják majd a gyerekeket.

Áprilisban véget érnek a takarékossági intézkedések a Herman Ottó Múzeumnál is - 1-jén nyit a Miskolci Galéria Rákóczi-ház, a Herman Ottó Emlékház - Pele-lak. Április 4-én a Miskolci Színészmúzeum - Thália-ház és a Miskolci Galéria Petró-háza, április 27-én pedig a Miskolci Galéria Feledy-háza. A Pannon-tenger Múzeum kiállító épülete továbbra is nyitva tart. Az újranyíló kiállítóhelyeken a húsvéti időszak alatt 50 százalékos kedvezménnyel várják a látogatókat.

Az átmeneti takarékossági intézkedésekre azért volt szükség, hogy meg lehessen őrizni a város és az intézmények működőképességét - áll a Városháza közleményében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!