Ugrás a tartalomra

Üldözés és ütközés - letartóztatták a rendőrautóval csattanó BMW-st (videóval)

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 17. csütörtök 09:28
Egy lengyel rendszámú BMW X6-os terepjáró és egy rendőrségi Suzuki Vitara ütközött össze vasárnap hajnalban Miskolcon, a Kiss Ernő utcában. Többen súlyosan megsérültek a balesetben. A fiatal férfit letartóztatták.

A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye felidézi, hogy a megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi szombatról vasárnapra virradó éjjel – érvényes jogosítvány nélkül – egy lengyel forgalmi rendszámú autóval, két utassal utazott Szolnokról Miskolcra.

A borsodi megyeszékhelyen ellenőrzést végző rendőrök egyike felismerte az autót: egy hónappal korábban megállásra intette, azonban a sofőr kikerülte, majd továbbhajtott.

Fotók: Baleset-info.hu

Emiatt a rendőrök meg akarták állítani, ezért a szolgálati autóval követni kezdték. A gyanúsított ezt észlelte, majd - hogy kivonja magát a rendőri intézkedés alól - gázt adott, és több közlekedési szabályt is tudatosan megszegve menekülni kezdett.

Az üldözésbe egy másik, szintén megkülönböztető fényjelzést használó rendőrautó is bekapcsolódott, és a kétirányú, irányonként két-két forgalmi sávos úton szemből közelítve jelezte, hogy meg akarja állítani az autót, ezért kissé áttért annak forgalmi sávjába. Amikor a rendőr látta, hogy az érkező autó nem lassít, visszatért a sávjába és fékezni kezdett. A gyanúsított a gépkocsiját szándékosan balra, az ekkor már a saját belső forgalmi sávjában közlekedő rendőrautó irányába kormányozta, átlépte a záróvonalat és frontálisan nekiütközött.

A szolgálati jármű az ütközést követően hátrafelé sodródott, majd hozzávetőleg 180 fokban megpördült és az úttest közepén megállt. Az elkövető az általa vezetett járműből kiszállt, és az út menti füves területre futott, ahonnan a későbbi rendőri intézkedés során tért csak vissza.

A baleset következtében két rendőr és a gyanúsított egyik utasa súlyos sérüléseket, míg a másik utas könnyű sérülést szenvedett.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt nyomoz. Elrendelték az elkövető őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Járásbíróság a nyomozó ügyészség indítványával egyetértve szerdán elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A balesetet rögzítő videó itt tekinthető meg:

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!