Ugrás a tartalomra

Ünnepelt a Renegades-család

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 17. szerda 09:52
Egy családias találkozóval ünnepelte megalakulása tízedik évfordulóját a Miskolc Renegades amerikaifutball-együttes a hétvégén.

A Divízió 2-es bajnokságban szereplő csapat az eltelt 1 évtized megidézése mellett díjátadót is tartott, ahol a szezon legjobbjai mellett a csapatért legtöbbet tevők is elismeréseket vehettek át.

- Szinte furcsa, hogy még csak tíz éve annak, hogy megalakultunk, nekem tényleg többnek tűnik - Venczel Tibor társ vezetőedző, védelmi koordinátor őszinte szavai világítanak rá igazán arra, mennyi öröm és mennyi küzdelem fér bele egy évtizedbe, egy ennyi ideje működő közösség életébe.

A Miskolc Renegades régi és új játékosai és vendégeik ezt a tartalmas időszakot ünnepelték meg szűk körben, finom falatokkal, a régi emlékek felidézésével.

- Nagyon elcsépelt a családot emlegetni egy ilyen sportközösségnél, viszont én bátran merem mondani, hogy mi tényleg egy Renegades-családként működtünk és működünk a mai napig - fogalmazott Farkas Máté alelnök, hozzátéve: mindez látható a játékosokon, a vendégeken, akik között voltak olyanok is, akikkel már évek óta nem találkoztak, de olyan érzése volt mindenkinek, mintha tegnap búcsúztak volna el.

2014-ben játszotta a Magyar Amerikai Futball Szövetség égisze alatt első hivatalos bajnoki szezonját a csapat, amit meg is nyertek a Renegátok. Ez egy óriási mérföldkő volt a miskolci gárda életében.

A csapat aktuális legjobbjait is díjazták a hétvégén: elismerést vehetett át a legjobb védő, az év visszatérője, a Renegades szív kitüntetettje, azaz a csapatért legtöbbet tévő, a legtöbbet fejlődő védő, a legjobb támadó és az év újonca is.

Az ünnepi találkozón a munkáról, a csapat előtt álló időszak feladatairól is szóltak a Renegátok. Ősszel aktív toborzásba kezd majd a csapat, természetesen azzal a céllal, hogy minél hamarabb hadra fogható játékosokkal gazdagodjon a második évtizedben is a miskolci együttes kerete.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!