Ugrás a tartalomra

Valódi rangadón nyert a DVTK

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 21. kedd 10:54
A Merkantil Bank Liga 24. fordulójának zárómérkőzésen, egyúttal a forduló rangadóján a DVTK nyert a PMFC ellen hétfő este - írja a dvtk.eu.
Fotó: DVTK

Az első félidőben a Diósgyőr szerezte meg a vezetést, miután Lukács Dániel értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt. A vendégek közvetlenül a szünetet jelző sípszó előtt egyenlítettek. A második játékrészben teljesen átvették a Testgyakorlók a játék irányítását, és Lőrinczy Attila parádés lövésével ismét vezetést szereztek, amit Cseke Benjámin növelt kétgólosra. A hajrában Bárdos Bence megkapta a második sárga lapját, illetve ismét közvetlenül a lefújás előtt szépítettek a vendégek, de a győzelem már nem forgott veszélyben. Ezzel a DVTK 12 (ami a több győzelem miatt valójában 13) pontra növelte az előnyét a pécsiek előtt.

Diósgyőri VTK - Pécsi MFC 3-2 (1-1)
Miskolc, DVTK Stadion, 3153 néző. Játékvezető: Kovács Imre (Baghy Csaba, Tőkés Róbert).
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Viczián Ádám, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Lőrinczy Attila, Bényei Ágoston, Bertus Lajos - Gera Dániel, Eppel Márton, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
PMFC: Helesfay Donát - Svedyuk Alex, Rácz László, Danilo Pejović, Katona Levente - Kesztyűs Barna, Szeles Tamás - Kocsis Bence, Harsányi István, Gera Zalán - Tóth-Gábor Kristóf. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Csere: Eppel Márton helyett Könyves Norbert a 46., Gera Dániel helyett Jurek Gábor és Bertus Lajos helyett Cseke Benjámin a 71., Tóth-Gábor Kristóf helyett Szabó Máté a 72., Szeles Tamás helyett Major Sámuel, Harsányi István helyett Terbe Botond és Kocsis Bence helyett Kártik Bálint mind a 80., Lőrinczy Attila helyett Szűcs Kornél a 84., Lukács Dániel helyett Jérémie Obounet a 90+2. percben.
Sárga lap: Bényei Ágoston a 20., Bokros Szilárd a 31., Svedyuk Alex a 39., Eppel Márton a 41., Bárdos Bence a 45+1., Könyves Norbert a 62., Rácz László a 71., Branislav Danilović a 90+3. percben.
Piros lap: Bárdos Bence a 82. percben.
Gólszerző: Lukács Dániel (1-0, 11-esből) a 40., Kocsis Bence (1-1) a 45+2., Lőrinczy Attila (2-1) a 75., Cseke Benjámin (3-1) a 80., Gera Zalán (3-2) a 90+3. percben
 

Kulcspillanatok
40. perc: Lukács csapott le egy rossz labdaátvételre, majd kapura húzott, ám a 16-oson belül Svedyuk szabálytalankodott ellene, 11-es! Lukács Dániel állt a labda mögé, és a léc alá lőtt, 1-0

45+2. perc: Távoli vendég szabadrúgás, a beadást a tömeg közepéből Danilović kitenyerelte a mezőnybe, Kocsis Bence azonban gyorsan eszmélt, és távolról az üres kapuba emelt, 1-1

75. perc: Jurek passzolt jobbról középre, ahol Lőrinczy Attila átvette a labdát, majd 23 méterről jobbal hatalmas gólt lőtt a kapu jobb oldalába, 2-1

80. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Lőrinczy beadása után Bárdos belecsúsztatott a labdába, ami Ráczról kifelé pattogott. Lukács reagált a leggyorsabban, az alapvonalról középre passzolt, ahol Cseke Benjámin hat méterről a hálóba lőtt, 3-1

82. perc: Egy elkésett becsúszó szerelés után megkapta második sárga lapját, egyúttal a piros lapot Bárdos Bence

90+3. perc: Egy balról belőtt labdát Gera Zalán lőtte közelről a kapu bal oldalába, 3-2


Edzői értékelések
Kuznyecov Szergej: -  Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ebben a meccsben volt minden, az ilyen találkozók szebbé teszik a bajnokságot. Gratulálok a csapatnak, a szurkolóknak, akik nagyon jó hangulatot teremtettek, segítették a csapatatot, megérdemeltük ezt a szép közös győzelmet!
Az ellenfelet dicséri, hogy a mérkőzés kezdetén kevés helyzetet engedtek, az is inkább csak lehetőség volt. Nem szabad elfelejteni, hogy az egész mezőnyben a PMFC kapta a legkevesebb gólt, és csak két vereségük volt idáig. A szünetben megbeszéltük, hogy az első félidővel ellentétben a saját játékunkat játsszuk. Türelmesen fociztunk, és kihangsúlyozom, hogy fociztunk. A második félidőben sokkal jobban járattuk a labdát, helyzeteket dolgoztunk ki, gólokat lőttünk. A második játékrész megmutatta a csapat egységét és karakterét. Akik csereként álltak be, azok új lendületet adtak, és a végén még egy új szerzemény is gólt szerezhetett volna. Elégedett vagyok az akarással, és azzal a munkával, amit beletettek ebbe a mérkőzésbe, különösen a második félidőbe.
Minden gólunknak örülök, de a két kapott gól nem tetszett, mert az el lehetett volna kerülni, de ez is azt mutatja, hogy az ellenfél is nyerni akart.
Hosszú még a bajnokság, bármi megtörténhet. Mindig a következő mérkőzésre kell koncentrálni, ráadásul most egy olyan sorozatban vagyunk, amikor a borsodi rangadó vár ránk, majd két élcsapat ellen lépünk pályára. Mindig a következő mérkőzést akarjuk megnyerni, és lépésről lépésre haladunk a nagy célunk felé.

Weitner Ádám: -  A mérkőzés színvonala megfelelt a rangadó jelzőnek. Mindkét csapat megpróbált futballozni, a hangulat remek volt. Jól lezártuk a területeket az elején, szervezetten védekeztünk, és abból megfelelő ellentámadásokat tudtunk vezetni. Megvalósult, amit terveztünk, láttam cseleket, technikás megoldásokat, megtévesztő mozgást. A problémát az jelentette, hogy nem tudtuk a támadásokat megfelelő módon befejezni, és több gólt szerezni. A hiba benne van a játékban, sajnálom, hogy a Diósgyőrnek mindig ajándékozunk egy ilyen gólt, ősszel is ugyanez történt.  Az viszont pozitívum, hogy felálltunk ebből a helyzetből, és tudtunk utána egyenlíteni. A második félidővel is elégedett lehetek, sajnálom, hogy nem tudtunk több gólt szerezni. Gratulálok a DVTK-nak!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!