Ugrás a tartalomra

Változást sürgetett Miskolcon Dobrev Klára

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. május 23. csütörtök 21:08
A DK-MSZP-Párbeszéd országjárása csütörtökön érkezett Miskolcra, ahol a pártszövetség EP-listavezetője mellett Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke és Barkai László, az Összefogás Miskolcért polgármesterjelöltje is felszólalt.

Miskolcra érkezett csütörtökön délután a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Párbeszéd-Zöldek „Tavaszi gyülekező” című országjárása. Az ellenzéki pártok a Tudomány és Technika Házának színháztermébe hívták a szimpatizánsokat, akikkel teljesen megtelt a terem már a rendezvény kezdetére.
 
A program főszónoka Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője volt, előtte viszont szót kapott Barkai László, az Összefogás Miskolcért polgármesterjelöltje és Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke.

Barkai László megtisztelőnek nevezte, hogy Dobrev Klára Miskolcra látogatott, és azt, hogy az összefogott pártok támogatják az indulását a város polgármesteri székéért. Az összefogás szükségességét hangsúlyozta, mint mondta, együtt szeretnék Miskolc jövőjét alakítani. 

A polgármesterjelölt azt mondta, Miskolcnak az elmúlt évek látványberuházásai helyett energetikára épülő zöld beruházásokra van szükség, olyanokra, melyek megfelelő fizetést, jövedelmet biztosítanak a lakosság számára, melyekből meg lehet élni. Mint mondta, minden miskolcinak fáj a diósgyőri vár átépítése, melyet jelenlegi állapotában egy visszataszító monstrumnak nevezett, de nem sok értelmét látják a városlakók a semmibe vezető Y-hídnak, és a havonta 100 millió forintos veszteséget termelő Ellipsumnak sem. 

Jó példának tartja viszont azt, hogy Miskolc csatlakozott a száz európai klímasemleges városhoz, és előremutató projekteket valósít meg ezen belül. Kiemelte, amennyiben bizalmat kapnának a városlakóktól, transzparensen és átlátható módon vezetnék a várost. Hangsúlyozta: minden civil vagy politikai erővel együttműködnek, akik képesek az összefogásra. 

Kiszolgáltatott munkavállalók

Ezt követően Komjáthi Imre beszélt, aki élesen kritizálta a kormány intézkedéseit, melyeknek köszönhetően szerinte hazánkban eltűnt az emberség, a megbecsülés, az odafigyelés, a biztonság, a gondoskodás. Úgy fogalmazott, a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, a kormány ugyanis leépítette a munkavédelmet és eltakarítja a jogszabályokat a távol-keleti nagytőke útjából. Ezért egyre több munkahelyi baleset van az országban, amiből egyre több végződik halállal. 


A politikus mondanivalóját azzal támasztotta alá, hogy kormányzati döntésnek köszönhetően már nem kötelező a munkavédelmi oktatás és a munkaegészségügyi szűrés sem. Leszögezte, szövetségük azért dolgozik, hogy elérjék azt: egy magyar munkavállaló ne érjen kevesebbet, mint egy német, egy francia vagy egy holland. „Meg fogjuk védeni a magyar dolgozókat” – húzta alá. 

Dobrev Klára ezután azt mondta: június 9-én győzniük kell, mert nincs több ideje az országnak és Miskolcnak sem. Szégyennek nevezte azt, ami az országban tizennégy éve történik, majd hosszasan beszélt olyan aktuálpolitikai témákról, mint például a kegyelmi ügy, vagy éppen a korrupció és a Fidesz közeli oligarchák gazdagodása. 

Elfogytak a tartalékok

– Akárhol járok az országban, azt látom, hogy az embereknek elfogyott a tartaléka, és itt nem feltétlenül csak a pénzre gondolok, hanem a lelki, érzelmi tartalékokra is. Egy olyan hatalom uralkodik felettünk, amelyik nem ismeri a szeretet, tisztelet, becsület szavakat. Azért kell leváltani Orbán Viktor rendszerét, hogy végre olyan kormánya legyen ennek az országnak, amelyik pontosan tudja, hogy egyetlen dolga van: a magyar embereknek tisztességes jólétet biztosítani – mondta Dobrev Klára, aki hozzátette: az országot újjá kell építeni és ehhez az első lépés egy erős Európa, márpedig ezt csak a szociáldemokraták és zöldek szövetsége tudja garantálni.

Barkai Lászlóról úgy fogalmazott, alkalmas jelöltnek tartja, mert megismerve őt úgy látja, pontosan tudja, hogy mire van szüksége a miskolciaknak. 

Juhász Ákos képgalériája

„Én azért örülök nagyon, amikor egy orvos közéleti szerepet vállal, mert ha valaki, akkor ő pontosan látja, hogyan kell az emberekhez empátiával fordulni. Ez pedig éppen az, amire most nagy szükség van. Egy városvezető ugyanis sosem a kövek, térkövek, stadionok, beton vagy az acél polgármestere, hanem az embereké. Barkai László éppen ilyen ember” – mondta az EP-listavezető, aki tapsot kért a közönségtől Veres Pál jelenlegi polgármesternek, hogy Miskolc az elmúlt öt évben is a víz felett maradt.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!