Ugrás a tartalomra

Várják a miskolciakat az MKK csoportjai, közösségei

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. szeptember 08. csütörtök 19:16
A miskolci művelődési házakban működő foglalkozásokra, az ott alkotó csoportokra hívta fel a figyelmet csütörtökön a Miskolci Kulturális Központ vezetése.  
Bereznay Fanni, Horváth Szandra, Majorné Bencze Tünde és Kántor Tünde. Fotó: Horváth Csongor

Talán még soha nem volt akkora jelentősége a közösségeknek, mint a jelenlegi bizonytalan gazdasági, társadalmi helyzetben, éppen ezért hívjuk fel a figyelmet azokra a csoportokra, foglalkozásokra, melyek hosszú évtizedek óta működnek a Miskolci Kulturális Központhoz (MKK) tartozó intézmények égisze alatt – ezekkel a szavakkal kezdte rendhagyó sajtótájékoztatóját az MKK ügyvezetője. 

Majorné Bencze Tünde kijelentette, a városi kulturális intézményekben működő kiscsoportos foglalkozásoknak, mozgásművészeti csoportoknak jelenleg több mint kétezer állandó tagja van. 

- Ez azt jelenti, hogy kétezer család életében vagyunk jelen és tesszük egy kicsit színesebbé, boldogabbá az életüket. Azt gondolom, hogy bárhogyan is alakulnak a társadalmi, gazdasági folyamatok, az embereknek mindig is szükségük lesz ilyen személyes közösségekre, hiszen a közösséghez való tartozás biztonságot jelent minden embernek. Célunk most az, hogy lehetőséget kínálunk minden miskolcinak arra, hogy megtalálhassa azt a kis csapatot, amelyikhez akár szívesen csatlakozna is – hangoztatta az ügyvezető.

Ezt követően az Ifjúsági Ház, az Ady Endre Művelődési Központ és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház vezetője ismertette a náluk elérhető közösségek munkáját és eredményeit. 

 - Az Ifiházban működik a város két nagy, négy évtizede működő mozgásművészeti egysége, a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes és a Miskolci Mazsorett Együttes is, mindkettőnek vannak kihelyezett csoportjai azonban Diósgyőrben az Adyban is – kezdte Horváth Szandra intézményvezető, aki kitért a két csoport közelmúltban elért eredményeire is. 

A mazsorettek például augusztus végén Lengyelországból tértek haza világbajnokként, szeptember végén pedig újabb versenyre készülnek a legtehetségesebbek. A KÖDMÖN  pedig két produkcióval készül az október 1-jei Formációs Táncok Magyar Bajnokságára, majd a tavaly elmaradt világbajnokságon vesznek részt október 15-én Németországban. „Mindkét csoport nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre, a legkisebbeket így KÖDMÖN OVI és Mazsorett OVI/SULI foglalkozásokra várjuk – tette hozzá. 

Ezen kívül az Ifiházban piloxing, zumba, hatha jóga, etka jóga foglalkozásokra, valamint felnőtt társastánc, bachata és kubai salsa csoportokba, sőt varrótanfolyamra, meg természetesen kiállításokra is várják majd az érdeklődőket. 

Az Adyban hosszú évek óta mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb mozgásformát kortól és nemtől függetlenül. 2021 októbere óta ráadásul mindezt megújult termekben tehetik meg – ezt már Bereznay Fanni, az Ady vezetője mondta el, aki kiemelte: a hatha jóga, zumba, pilates, alakformáló torna mellett meridián torna és karate közül is választhatnak a Diósgyőrben élők. 

Kántor Tünde, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és a Görömbölyi Művelődési Ház programjait ismertette. „A Gárdonyiban a Maminbaba – hordozós latin fitnesz csoport, break tánc oktatás és edzés, asztalitenisz csapat, „Mocorgó” baba-mama klub, hatha jóga és a helytörténeti klub, míg Görömbölyön Pöttömök baba-mama klub, nyugdíjas klub, etka jóga, zumba és a Zengedezők Népdalkör várja a városrészek lakóit” – hangsúlyozta. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!