Ugrás a tartalomra

Visszavonul az olimpiai bajnok Burján Csaba

MTI
Utoljára módosítva
2022. október 16. vasárnap 11:55
Bejelentette visszavonulását Burján Csaba olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.
Burján Csaba. Fotó: eurosport.com

A magyar szövetség honlapjának vasárnapi híre emlékeztet rá: a 28 éves Burján tagja volt a 2018-as, phjongcshangi téli ötkarikás játékokon történelmi olimpiai aranyéremet nyerő magyar váltónak.
    
A pécsi születésű sportoló az olimpiai aranyérem mellett kétszer nyert világbajnoki ezüst-, kétszer pedig bronzérmet, és Európa-bajnoki címet is ünnepelhetett a váltóval. Burján Csabát a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és elnöksége a napokban búcsúztatta.
    
"Az az elképesztő munka, ami egy ilyen pályafutásban benne van, minden tiszteletet megérdemel, és ebbe belefér az is, hogy a legnagyobb sportolók néha különcök, vagy legalábbis kívülállók és civilek számára meglehetősen szokatlanok" - fogalmazott az ünnepélyes búcsúztatón Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke.
    
Bánhidi Ákos szövetségi kapitány úgy fogalmazott, "amit Csaba csinált, olyan lenyomatot hagyott a korcsolyasportban, ami felejthetetlen és egy életre elkísér sokakat."
    
"Mindemellett egy olyan várost képvisel, amelynek szülöttjei óriási értékeket adtak a sportágnak, gondolok itt akár Telegdi Attilára, akár a Knoch testvérekre. Viktor és Csaba 50 százalékot vettek ki abból a történelmi hőstettből, amely apropója miatt a korcsolyázás napját ünnepeljük, és reméljük, hogy ez sokáig így is marad. Ez egy olyan teljesítmény, ami minden magyar embert és mindenkit, aki a sporthoz kötődik, komolyan megérint. Emelem a kalapom előtte, egy becsületes és nagyon jó srác, aki remélem, hogy az életpályája során visszatalál hozzánk" - méltatta Phjongcshang olimpiai bajnokát Bánhidi.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!