Ugrás a tartalomra

A víz világnapjához kapcsolódva úszóversenyt rendeznek Miskolcon

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. április 05. péntek 17:03
Pénteken startolt el az MSI KUPA XXVIII. Víz Világnapja Nemzetközi Úszóverseny a Kemény Dénes Sportuszodában. 
Fotó: Mocsári László

A kétnapos vizes esemény megnyitóján a verseny fővédnöke Veres Pál polgármester rámutatott, az igazi kincsek nem páncéltermekben vannak, hanem a friss levegő, az egészséges környezet és a tiszta ivóvíz az igazi értékünk. Ezekért meg kell küzdenünk, a tiszta vízért és az egészségért is. Ez a verseny felhívja a figyelmünket arra, milyen fontos számunkra a víz, amely arra is alkalmas, hogy benne sportolva tegyünk az egészségünkért. 

- Ahhoz, hogy az egészségünket minél tovább megőrizzük, annál korábban kell kezdenünk a testmozgást. Maga a sport, különösen a versenysport, ahogy az úszás is, hihetetlenül nagy fegyelmet, monotóniatűrést igényel és az eredmények elismerését, amikért meg kell küzdeni. El kell fogadnunk, ha valaki jobb nálunk, de meg kell tennünk mindent azért, hogy magunk is egyre jobbak legyünk. Ez egész életre szóló üzenet lehet minden fiatalnak. Ezért fontosak az olyan versenyek is, mint ez a két napos úszóverseny a víz világnapjához kapcsolódva – fogalmazott Veres Pál. 

A városvezető szerint legalább ilyen fontos az, hogy az emberi kapcsolatokat erősítsük. Egy-egy ilyen verseny alkalmat ad arra, hogy új barátokat szerezzenek a fiatalok, összeismerkedjenek az edzők, esetleg még el is lessenek egymástól néhány titkot. Végezetül sikeres versenyzést és kitartást kívánt a sportolóknak. 

Kattints a galériáért!

A megnyitó után késedelem nélkül elkezdődtek a futamok, a rajtköveknél felsorakoztak a versenyzők, korosztályok és nemek szerint, és már hasították is a vizet a sípszóra. A nagy számban megjelent szurkolótábor – többnyire nyilván a szülők – hatalmas ovációja és bíztatása, tapsa megtöltötte az uszodát, szót alig lehetett érteni, ezzel együtt sikerült megkérdeznünk egy versenyzőt, Márton Tamarát, a Miskolci Sportiskola versenyzőjét arról, milyen számokban indul és mit vár ettől a versenytől. 

Tamara elmondta, hogy mindkét versenynapon indul, többféle számban. Száz mellen, száz gyorson és száz háton is versenybe száll pénteken, amit ötven pillangóval, kétszáz mellúszással, ötven hát- és mellúszással fejel meg szombaton. Ez még gombócból is sok, nemhogy versenyen leúszni tizenegy évesen, de Tamara bizakodó volt. „Megpróbálok minden versenyszámba mindent beleadni” – mondta a kis versenyző.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!