Ugrás a tartalomra

Ceglédi Zoltán: valami baloldal biztosan lesz

minap.hu / jelen.media
Utoljára módosítva
2022. július 09. szombat 09:12
Az áprilisi vereség a vesztes oldalon kire bénítólag, kire felszabadításként hatott, bizonyos projektek bedőltek, mások új erőre kaptak – vélekedik a politikai elemző. 

– Továbbra is úgy gondolom ugyanis, hogy a NER-hez képest „másik” politika balra van. Lenne. Kéne lennie. Mi, liberálisok ennek az alternatívának sok elemét ki nem állhatjuk, miként a fideszes megoldások jó része is elfogadhatatlan számunkra, no de ennek szétszálazását hagyjuk arra a távoli jövőben esetleg előforduló valóságra, amikor nem azokat a politikai vállalkozókat hazudják liberálisnak, akiknek az ordenáré cigányozás és buzizás is belefér, amennyiben a címzetti oldalon fideszesek állnak. Röviden: ha egyszer nem Fidesz-kormány lesz, akkor baloldali dominanciájú koalíció fogja vezetni az országot – olvasható a Jelen című hetilap online felületén Ceglédi Zoltántól.

Fotó: szeged.hu

Egészen 2017-ig – folytatta a politikai elemző – ez az országos hálózattal, relatíve balos programmal, ismert politikusokkal bíró utódpártot, a Magyar Szocialista Pártot jelentette.

– Ekkorra sikerült viszont az összefogási médiaelitnek kizsarolni-elérni, hogy az MSZP már ne is küzdjön önmagáért, lökjék oda a teljes pártot gályarabnak, evezzenek odalent, míg a fedélzeten a Párbeszéd politikusai kémlelhették a horizontot, tekergethették a kormányt, kecsegtethettek a „mindjárt megpillantjuk” ígéret földjével, csak még kicsit evezzenek a szocik, csak ne kérdezzenek vissza, csak ne egyénieskedjenek. Fél évtized lapátolás után futott zátonyra a Karácsony-projekt…, illetve attól függ, honnan nézzük. A szociknak a parlamentben tíz képviselőjük van, míg az „eredeti” és a Párbeszédbe távozott LMP-seknek együtt tizenegy. Párbeszédes a főpolgármester, a fővárosban a DK folyamatosan letördeli a kilógó szocikat. Az MSZP a mobilakkumulátor, amelyre mindenki rádug – mutatott rá Ceglédi.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!