Ugrás a tartalomra

Egygólos hazai vereség a Szeged ellen

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 17. szombat 19:11
A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a DVTK a Szegeddel játszott. Az első félidőben a diósgyőri nevelésű Kundrák Norbert góljával a vendégek szereztek vezetést, amit a játékrész vége előtt az egyre nagyobb nyomást kifejtő piros-fehérek nem tudtak kiegyenlíteni. A második félidőben is hasonlóan alakultak az események, a DVTK folyamatosan támadott, ám ezen a délutánon nem sikerült gólt szerezni, így a Szeged jutott tovább a következő fordulóba. A játék képét jól jelzi, hogy a mérkőzés után a közönség megtapsolta a jól küzdő DVTK-t. Ezzel a Szeged jutott tovább a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.
Fotó: dvtk.eu

MOL Magyar Kupa 3. forduló

Diósgyőri VTK - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 2951 néző. Játékvezető: Erdős József (Albert István, Belicza Bence Péter).
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Cseke Benjámin, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Gera Dániel, Lukács Dániel, Könyves Norbert. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Szeged: Takács J. - Könczey, Vári, Szilágyi Z., Tóth B. - Simon Á., Szatmári L. - Dobos Á., Szakály D., Kundrák N. - Bíró B. Vezetőedző: Aleksandar Stevanović.

Csere: Holdampf Gergő helyett Koman Vladimir és Gera Dániel helyett Eppel Márton a 46., Dobos Á. helyett Pintér Á. és Szakály D. helyett Farkas A. az 57., Könyves Norbert helyett Szőke Adrián és Bényei Ágoston helyett Bertus Lajos a 61., Bíró B. helyett Jammeh a 66., Bokros Szilárd helyett Papp Marcell, Szatmári L. helyett Gajdos Zs. és Tóth B. helyett Beronja mind a 88. percben.
Sárga lap: Könyves Norbert a 20., Tóth B. a 22., Farkas A. a 61., Jammeh a 90., Kundrák N. a 90+2. percben.
Gólszerző: Kundrák N. (0-1) a 14. percben.

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej

– A mai mérkőzésből az a legfontosabb, hogy nem tudtunk gólt lőni, pedig a focit gólra játsszák. A mérkőzés előtt figyelmeztettem a csapatot, hogy ki kell használni a helyzeteinket, mert ilyen csapatokkal szemben fontos minél hamarabb betalálni, hogy utána könnyebb legyen támadni. Fájdalmas ütést kaptunk, de azt mondtam a srácoknak, hogy fel a fejjel, megyünk tovább, biztos vagyok benne, hogy jó úton járunk. A bajnokságban több olyan csapat lesz, akik majd így játszanak ellenünk, helyesebben nem játszanak, hanem beállnak a kapujuk elé. Nem szabad egyetlen esélyt sem adni az ellenfélnek, mert ma egyet adtunk .... Leginkább az nem tetszett, hogy az első pillanattól fel kell pörögni, mert ma nem láttam azt a ritmust, agresszivitást, amit szerettem volna. Ezért cseréltem kettőt a szünetben és még kettőt nem sokkal később. Frissíteni akartam, és lendületet akartam adni a csapatnak.
A lefújás után azt mondtam a játékosoknak az öltözőben, hogy ilyen játékkal, ilyen hozzáállással nem szégyen kiesni a kupából. A válogatott szünetben lesz időnk javítani a játékminőségen, és tovább fejleszteni a támadásbefejezést.

 

Aleksandar Stevanović:

– Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Nehéz mérkőzés volt, tudtuk, csak akkor győzhetünk, ha szenvedéllyel és teljes odaadással játszunk egy olyan jó formában játszó csapat, mint a DVTK ellen.
Azt is el kell mondani, szerencsénk volt, mert az ellenfél számos lehetőséget alakított ki, de a játékosaim megérdemelték ezt a szerencsét, mert minden labdáért harcoltak a pálya minden részén. Összességében elégedettek lehetünk ezzel a győzelemmel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!