Ugrás a tartalomra

Hétfőn komoly munka kezdődik a 26-oson, erre figyeljünk, ha Kazincbarcika felé autózunk

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 08. csütörtök 13:44
Változik a körforgalom építése miatt bevezetett forgalmi rend a 26-os főúton.

Folytatódik a 260-as elkerülő úti projekt Kazincbarcikán, a 26-os Miskolc-Bánréve főút és a 2606-os Kazincbarcika-Múcsony összekötő út csomópontjában.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtöki közleményében felhívja a figyelmet arra, a korábban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában elindult munka következő üteme jövő hét hétfőn elkezdődik, és várhatóan július végéig tart majd. Ezalatt további forgalmirend-változásra számíthatnak a közlekedők a Szent Flórián tér és a Jószerencsét út között.

Részletezik: a soron következő építési ütemben a szakemberek a 26-os főutat egyirányúsítják Bánréve irányába, a MOL benzinkúttól a már elkészült új körforgalmi csomóponti ágon lehet közlekedni.

Miskolc irányába haladva a főútról jobbra kell lekanyarodni a Jószerencsét útra és az Irinyi János – Szent Flórián tér útvonalon közlekedve lehet visszatérni a 26-os főútra.

Kazincbarcikáról Múcsony irányába szintén ezt a terelőutat használhatják a közlekedők, mivel a főútról közvetlenül nem lehet majd balra kanyarodni a MOL benzinkútnál Múcsony irányába.

Múcsony irányából a benzinkútnál lévő csomópontban egyaránt lehet majd közlekedni Bánréve, illetve Miskolc irányába, ebben a csomópontban a jelzőlámpás irányítás megszűnik.

Az új forgalmi rendet sárga ideiglenes burkolati jelek és közúti jelzőtáblák jelölik, a Szent Flórián tér és a 26-os főút csomópontjában pedig továbbra is ideiglenes jelzőlámpa irányítja majd a forgalmat.

A közlemény azzal zárul, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!