Ugrás a tartalomra

Már itthon van a Spider – A városházán köszöntötték a miskolci hősöket

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. február 14. kedd 08:55
Lehoczki László és a miskolci Spider Mentőcsoport tagjai hétfőn indultak haza a törökországi földrengés helyszínéről, és az éjjeli órákban értek haza Miskolcra, ahol a városvezetés tagjai gratuláltak hősies munkájukhoz a polgármesteri hivatalban.

Fotók: Varga Andrea, Lehoczki László és Veres Pál Facebook-oldalai

Éjfél után értek haza, Miskolcra a Spider mentőcsapat tagjai. A miskolci speciális mentők tagjait Miskolcon Veres Pál polgármester, Varga Andrea alpolgármester és Ignácz Dávid jegyző köszöntötte a Városháza aulájában - erről Lehoczki László, és a városvezetők is (itt és itt) a Facebookon számolt be.

Veres Pál örömét fejezte ki, hogy a város hősei szerencsésen hazaértek "Büszkék vagyunk rájuk. Miskolc büszke rátok! Köszönjük!" - írta.

Hasonlóan fogalmazott Varga Andrea is. "Fáradtan és elcsigázottan léptek ki az autóból. Aztán mesélni kezdtek… Mi pedig csak hallgattuk, hallgattuk. Végtelenül jó érzés volt megölelni őket. Köszönet az önzetlenségért, a szerénységért, a felbecsülhetetlen értékű tudásért és munkáért!" - fűzte hozzá.

Ahogyan arról lapunk többször is beszámolt a múlt héten, a Törökországban történt pusztító földrengéseket követően amint lehetséges volt, útnak indult a katasztrófa sújtotta területre a Spider mentőcsoport azért, hogy a túlélőkön segíthessen. A kint töltött egy hét alatt több tucat túlélőt menekítettek ki a romok alól, és sajnos rengeteg halottat is találtak. A mentőcsapatok versenyt futottak az idővel, hiszen az idő előre haladtával egyre kevesebb esélyük volt túlélőket találni.

A kis-ázsiai félszigeten az elmúlt héten hétfőn éjjel pattant ki egy különösen erős, a Richter-skála szerint 7,8-as magnitúdójú földrengés, mely Törökországban és Szíriában is súlyos károkat okozott, rengeteg ember halt meg.  A török hatóságok több mint 29 000 áldozatról tudtak, míg a szíriai oldalon négyezer halott a hivatalos.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!