Ugrás a tartalomra

Megcsúszhatott egy sziklán, holtan találtak egy kempingezőt a Zemplénben

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 24. kedd 10:09
Eltűnt egy túrázó a hétvégén a Zemplénben, Erdőbénye közelében, az édesanyja tett bejelentést a hatóságoknak, a rendőrök, speciális mentők és az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai azonnal a férfi keresésére indultak, de már csak a holttestét találták meg.

A hajdúböszörményi férfi a múlt héten indult túrázni, a sátrát a Szokolya-hegy közelében verte le. A holttestét 300 méterrel arrébb találták meg, vélhetően már napokkal korábban életét vesztette – számolt be az esetről az RTL Klub Híradója.

Utolsó képét magáról az édesanyjának küldte, ami nagy segítség volt a nemzeti park munkatársainak a holléte felderítésében. A szakemberek gyanítják, hogy megcsúszhatott egy sziklás részen, és 10 méter magasról lezuhant.

A Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat Facebook-oldalán számolt be az esetről. Azt írták, hogy augusztus 21-én, szombaton kérte a mentőkutyás egységük segítségét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tevékenységirányítási Központ, mert Erdőbénye mellett az erdőben egy 41 éves férfi túrázás közben eltűnt. A keresett személy felkutatása érdekében a mentőcsapat további csapatokat vont be (Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület, Fókusz Mentő és Segítőkutyás Egyesület, Kutyákkal az Életért Alapítvány, helyi vadászok).

A helyszínre kiérkezve egy vadász hamar jelezte, hogy megtalálta az eltűnt személy sátrát egy sziklaszirten. A keresők a szirt alatti mélyben a férfit is megtalálták, de már nem tudtak rajta segíteni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!