Ugrás a tartalomra

Szakállas agámát és bütykös csótányt simogattak az ovisok

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. május 28. kedd 14:58
A hátrányos helyzetű gyermekek közül sokan soha nem jutnak el az állatkertbe.
Fotók: Juhász Ákos

Gyermeknap alkalmából a Vadász úti óvoda és a Bulgárföldi óvoda középső és nagy csoportosait vitte állatkerti kirándulásra Bazin Levente önkormányzati képviselő. Ez már a második alkalom – tudatta. Tavaly a Föld napja kapcsán voltak ugyanezen intézmények óvodásai a Miskolci Állatkertben. Nagyon jól érezték a gyerekek magukat akkor is, ezért megígérte nekik, hogy idén is elmehetnek – mondta a képviselő. Illetve szeretne ebből hagyományt teremteni, hiszen ezek a gyerekek valószínűleg másképpen nem jutnának el az állatkertbe. 

Már az is nagy élmény volt az ovisok számára, hogy egy különjárattal - az MVK egyik buszával - érkeztek, melyet a közlekedési cég biztosított az alkalomra. A gyerekek két csoportra válva tekintették meg a létesítményt, de előtte meghallgatták Drapcsikné Farkas Zsuzsanna zoopedagógus tájékoztatóját az állatkerti szabályokról. 

Juhász Ákos képgalériája

Azonban nem csupán eligazítást és környezetvédelmi információkat kaptak a gyerekek, de ízelítőt is - még a séta előtt - az állatvilág érdekességeiből. Hiszen közvetlen közelről megnézhették és meg is tapinthatták például a kéknyelvű szkinket, a szakállas agámát, vagy a leopárd gekkót. A legbátrabbak pedig a madagaszkári bütykös csótányt is megérinthették. Később persze a gyermekek körében igen népszerű szurikátákat, majmokat és oroszlánokat is megnézték az állatkert többi érdekes lakójával együtt. 

Hatalmas lehetőség, hogy Bazin Levente jóvoltából ismét eljutottak az óvodások az állatkertbe – hangsúlyozta Darmos Józsefné, a MIÓVI Bulgárföldi Tagóvodájának tagintézmény-igazgatója. Hozzátette: az intézménybe sok hátrányos helyzetű gyermek jár, akik családjaikkal nem, vagy csak ritkán jutnak el ilyen helyekre. Az ovisok izgatottan várták, nagy örömmel jöttek a kirándulásra. 

További hírek

Olvasnivaló