Ugrás a tartalomra

Túl és felül a TFSE-MTK-n

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. január 16. vasárnap 17:32
A 2022-es esztendőben először lépett idegenben pályára a DVTK kosárlabda csapata. A Tippmix Női NB I. A csoportjának 17. fordulójában a TFSE-MTK vendégeiként szerepeltek a piros-fehérek. A vendégek a nagyszünet utáni megtorpanást leszámítva végig uralták a találkozót, és magabiztosan, 86-64-re diadalmaskodtak a Városmajorban.
Fotó: dvtk.eu

Jól kezdte a találkozót a DVTK, mindjárt az első támadását pontosan fejezte be Hayes csont nélküli középtávoli dobásával, aztán Kiss büntetőjével és Jovanović hárompontosával növelte az előnyét (0-6). A hazaiak főleg távoli dobásokkal operáltak, de labdáik rendre leperdültek a gyűrűről, miközben Keyona újra villant. A 3. perc végén Süle törte meg a hazai kosárcsöndet, de Kiss Angi gyorsan egymás után szerzett két duplája után Magyar Bianka kénytelen volt kikérni az első idejét (2-12). Hiába, mert két TFSE-pontot követően Hayes vezérletével gyorsan tíz pont fölé nőtt a különbség (4-19). A diósgyőriek sokkal élesebbek voltak ellenfelüknél, uralták a mérkőzést, Green palánk alóli dobásával lépték át a húsz dobott pontot, Hayesnek pedig már kétszámjegyű pontszám állt a neve mellett (6-23). Öt hazai egység következett, majd négy vendég. A negyed utolsó percében Dúl Panka két büntetőjével, és Tapley közelijével zárkózott a fővárosi gárda (15-27).

A második negyedben Süle kezdte a pontgyártást, válaszcsapásként Jovanović tört be bátran a hazaiak közé, és fejezte be pontosan az akciót. Bár Süle a sarokból is betalált, Green könnyű kosara, és Kányási tempója után jött a második TFSE-timeout (22-36). Éledezett a vendéglátó, Süle továbbra is elemében volt, és Dúl is szórt egy triplát, a piros mezesek büntetődobásokból voltak eredményesek (29-40). Milica csodálatos hármasával tartotta a biztonságos távolságot a DVTK, és ez a következő percekre is igaz volt (33-47). A nagyszünet előtt Bacsó Zsófia is pályára lépett, és mivel ez a periódus a házigazdának sikerült picit jobban, egálra hozta a negyedet (39-51).

A térfélcserét követően sok volt a hiba mindkét oldalon, gól nélküli két perc után Jenkins talált be a büntetővonalról. Süle dobásával tíz alá jött a TFSE, a Diósgyőr enerváltan kosárlabdázott. Kisvártatva Jenkins szórt egy hármast is, és már is nyílt lett a mérkőzés (46-51). Hiába kért időt a vendégcsapat, továbbra is hadilábon álltak a támadások befejezésével, így Dúl ziccerével, valamint Süle hármasával kiegyenlített a TFSE-MTK (51-51). A negyed fele is eltelt, amikor Hayes 2+1-esével kapcsolt a DVTK. A következő percekben olybá tűnt, a hazaiak előtték a puskaporukat, így Hayes, Vorpahl és Green kosaraival újra kényelmes előnybe kerültek a látogatók (51-64).

Az utolsó tíz percet Király nyitotta meg egy hárompontossal, a másik oldalon Hayes és Kányási két-két pontjával válaszolt a Diósgyőr. Dúl betörésére újfent Keyona reagált és Bernáth is bepöttyintett két büntetőt (56-72). A hazai csapat ugyan időt kért, de Bernáth duplájával gyorsan húsz pont lett közte. A két bajnoki pont sorsa eldőlt, de azért mutattak még szép dolgokat a csapatok, ilyen volt például Bernáth remek hármasa (60-79). A mérkőzés hajrájára beszállt Vég-Dudás Anna is, a DVTK végül magabiztosan, több mint húsz ponttal nyerte meg a mérkőzést (64-86).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 17. forduló

TFSE-MTK - DVTK 64-86 (15-27, 24-24, 12-13, 13-22)

Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok, 100 néző. Játékvezetők: Papp Péter, Jakab László, Kapusi Gábor.
TFSE-MTK: C. Jenkins, Király, Dúl, Süle, Tapley. Csere: Németh, Tóth T., Burján, Szeitl. Vezetőedző: Magyar Bianka.
DVTK: Vorpahl, Aho, Jovanović, Hayes, Kiss A. Csere: Kányási, Green, Bernáth, Tóth F., Bacsó. Vezetőedző: Völgyi Péter.

További hírek

Olvasnivaló