Ugrás a tartalomra

Akiről nem énekel az Edda

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. március 07. hétfő 18:02
Géra Imre soha nem hagyta el Miskolcot és az MVSC-t. Az olimpikon kerékpározót 75. születésnapja alkalmából köszöntötték.
Mocsári László képgalériája a köszöntésről

A magyar kerékpársport országos szervezeteinek képviselői, a Miskolci Vasutas Sport Club (MVSC) igazgatója, egykori csapattársai és helyi sporttársai körében köszöntötte a városháza Dísztermében Veres Pál polgármester Géra Imrét, aki vasárnap töltötte életének 75. évét. Együtt idézték fel a nagy korszakot, történeteket, versenyeket.

- Azt gondolom, hogy a magyar kerékpársport és egyben a hazai sporttörténelem alakjainak jelentős része foglal most helyet a teremben – fogalmazott Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja, aki a következő módon méltatta a miskolci olimpikont:

- Olyan emberről beszélünk, aki 6 éves korában kezdett kerékpározni, és csapattársaival együtt legendás eredményeket ért el. Úgy gondolom, a mai fiatalságnak szüksége van ilyen példaképekre.

A Miskolci VSC sokszoros magyar bajnok, válogatott versenyzőjéről, aki a mexikói és a müncheni olimpián is képviselte hazánkat, a klubhűség mintaképeként beszélt minden megszólaló. Törzsök Zsolt ezzel kapcsolatban azt mondta, az Edda dala nem Géra Imréről szól, ő ugyanis soha nem hagyta el a várost.

Veres Pál a klubhűség és a lokálpatriotizmus mellett kiemelte, hogy amit ez a csapat elért, mai napig a hazai kerékpársport legjobb olimpiai eredménye. A hatvanas-hetvenes évekbeli válogatott társak közül Debreczeni Tibor, Peterman József és Nagy Gábor vettek részt az eseményen, akiknek szintén további jó egészséget, és sok boldog évet kívánt Miskolc első embere.

Természetesen az ünnepelt is kapott lehetőséget gondolatai tolmácsolására: röviden beszélt a múltról, kiemelve, nincs értelme az összehasonlításoknak.
- Nekünk is tekernünk kellett, nekik is tekerni kell. Egy biztos, igazán szívből csináltuk – emlékezett vissza Géra Imre, az  „örök miskolci” sportoló. 
 

Olvasnivaló