Ugrás a tartalomra

Ankarában nem sikerült a győzelem

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. október 28. csütörtök 09:32
Az Európa Kupa 3. fordulójában a DVTK női kosárlabda csapata a török fővárosba utazott, hogy az F-csoport másik még veretlen együttese, az Orman Gençlik ellen lépjen pályára szerdán.

Földi Attila tanítványai sokáig remekül játszottak, és már hat ponttal is vezettek a negyedik negyedben, a hajrát azonban jobban bírták a házigazdák, akik így megérdemelten győztek 81-73-ra - számolt be a dvtk.eu.
Kétségkívül a törökök kezdték jobban a találkozót, McCowan majd Fitik köszönt be, miközben a DVTK játékosainak dobásai rendre leperdültek a gyűrűről. Szerencsére a piros-fehérek védekezése hamar összeállt, így a hazaiak nem tudtak elhúzni. A mérkőzés 4. percében aztán Aho Nina egy szép hármassal törte meg a jeget (6-3). Két-két pontos hazai büntető között Kányási játszotta meg szépen Greent, aki nem is hibázta el a helyzetet, majd a csereként beszálló Kiss büntetőjével és az angol center középtávolijával felzárkózott a Diósgyőr (10-8). A folytatásban kihagyott a piros mezesek koncentrációja és pillanatok alatt ellépett az Orman Gençlik (16-8). Jól sikerült Földi Attila időkérése, hisz a következő támadás végén Bernáth Réka szórt egy triplát, majd egy kimaradt török támadás után Kányási egy újabbat. Veronikának ez meg is hozta az önbizalmát, mert kisvártatva úgy ment be a vendéglátók gyűrűje alá, mint kés a vajba, nem is rontotta el a ziccerét. A lendület a negyed végéig megmaradt, Bernáth második hármasával már a DVTK vezetett, Uzun azonban az első negyed végét jelző dudaszó megszólalása előtti pillanatban elengedett trojkájával egyenlíteni tudott (19-19).

A mérkőzés további részletei a klub hivatalos oldalán olvashatóak.

Női Kosárlabda Európa Kupa, F-csoport, 3. forduló

Orman Gençlik - DVTK 81-73 (19-19, 21-18, 13-20, 28-16)
Ankara, Yeni M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu, 200 néző. Játékvezetők: Vladyslav Isachenko (ukrán), Stefan Stefanov (bolgár), Ievgenii Nagornyi (ukrán).
Ormanspor: Fitik 13/6, Robinson 17/3, Uzun 12/3, Lucet 9/3, McCowan 21. Csere: Gezgin 9/9, Avci, Gokdemir. Vezetőedző: Alper Durur.
DVTK: Medgyessy 11/6, Aho 3/3, Kányási 9/3, Jovanović 2, Green 24. Csere: Kiss A. 16, Bernáth 8/6, Tóth F. Vezetőedző: Földi Attila.

Edzői értékelés

Földi Attila: Hullámzóan játszottunk, a mérkőzés nagyobb részében koncentráltan és jól. De felfoghatatlan mi történik a végjátékokban, már-már megnyert meccseket veszítünk el több pontos különbséggel.

Olvasnivaló