Ugrás a tartalomra

Az infláció letörését ígéri a DK

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 13. csütörtök 13:57
Dobrev Klára DK-s európai parlamenti képviselő azt ígéri, hogy ha kormányra kerülnek, letörik az inflációt.
Fotó: Mocsári László

A képviselő csütörtöki, online sajtótájékoztatóján az OECD jelentésére hivatkozva arról beszélt, hogy az összes vizsgált ország közül Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a reálbér. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök az emberekkel fizettette meg "az orbáni infláció és a rossz gazdaságpolitikájának az árát". "Amíg maradnak az áremelések, maradnak a megszorítások, azaz amíg marad ez a kormány, addig feltartóztathatatlanul fogunk száguldani a lejtőn" - jelentette ki a DK árnyékkormányát is vezető Dobrev Klára.

Hangsúlyozta, árnyékminisztereivel együtt felkészült arra, hogy kormányváltás után letörjék "az Európa-rekorder orbáni inflációt" és szociáldemokrata fordulatot hajtsanak végre.
Korábbi ígéreteik közül felidézte, hogy bevezetnék az európai minimálbért, megemelnék a közalkalmazottak bérét, az adórendszer átalakításával segítenék a kis- és közepes vállalkozásokat abban, hogy magasabb bért tudjanak adni, stratégiai partnerséget pedig csak olyan cégekkel kötnének, amelyek "hajlandóak tisztességes bért fizetni"; ezek mellett megerősítenék az oktatást és a szakszervezetiséget. (MTI)

Olvasnivaló