Ugrás a tartalomra

Balázs Csilla magyar állampolgár lett

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 14. kedd 14:37
Állampolgársági esküt tett Balázs Csilla, a DVTK női labdarúgócsapatának erdélyi magyar védője Veres Pál polgármester jelenlétében kedd délelőtt a városháza Dísztermében.
Fotó: Horváth Csongor

A korábban a román női labdarúgóválogatottat is erősítő védő idáig negyvennégy női élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára a DVTK címeres mezében. Egy fél év horvátországi kihagyást leszámítva 2018 nyara óta játszik Diósgyőrben.

– Nagyon boldog vagyok és nagyon jóleső érzés, hogy erdélyi lányként megkaptam a magyar állampolgárságot – nyilatkozta a klubhonlapnak Balázs Csilla. – Ez nekem személyesen is sokat jelent és a DVTK szempontjából is fontos, hiszen a nyári változások miatt mindössze négy külföldi játékos lehet egy csapatban egyszerre a pályán a magyar női élvonalban. Így aztán én sem tudtam annyit játszani, mint amennyit szerettem volna. Most elhárult egy akadály, én pedig szeretném minél több mérkőzésen segíteni a csapatot.

A DVTK női labdarúgócsapata nyáron jelentősen átalakult, a külföldiek nagy része távozott, helyüket fiatal magyar játékosok, valamint helyi kötődésű és saját nevelésű labdarúgók vették át. A piros-fehérek az őszi bajnokságot – pontegyenlőséggel – az ötödik helyen zárták. Folytatás márciusban: előbb a jelenleg harmadik MTK otthonába látogatnak, majd 26-án a listavezető Ferencváros érkezik Diósgyőrbe.

Olvasnivaló