Ugrás a tartalomra

Bertus Lajos a DVTK játékosa

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 31. kedd 18:41
Az átigazolási szezon hajrájában rutinos középpályás játékjogát vásárolta meg a DVTK. A 30 éves Bertus Lajos 269 mérkőzésen lépett pályára az élvonalban (21 gól, 45 gólpassz), a középpálya közepén elsősorban a csapat mozgatása és a társak kiszolgálása a feladata.

Bertus Lajos Kecskeméten született, ott is kezdett focizni. Szivics Tomiszláv küldte először pályára az élvonalban még 19. születésnapja előtt, éppen a DVTK ellen. Fiatalon a labdarúgás mellett futsalozott, meghívták az U21-es válogatottba is. Legnagyobb sikerét a kecskeméti csapattal aratta, 2011-ben ő is magasba emelte a Magyar Kupát.

Eddigi pályafutása meghatározó klubjába, Paksra rövid felcsúti kitérőt követően igazolt 2014-ben, ahol éveken keresztül alapembernek számított. 2019 tavaszán és őszén Mezőkövesden játszott, majd visszatért Paksra. Az idei bajnokságban csak egyszer kapott lehetőséget az élvonalban, de játékban van, a második csapatban három találkozón két gólt szerzett. Az átigazolási szezon utolsó napján a DVTK kivásárolta élő szerződéséből, így Diósgyőrben folytatja pályafutását.

Bertus Lajos kedden megfelelt a minden részletre kiterjedő orvosi vizsgálaton, ezt követően aláírta szerződését, és szerdán csatlakozik új társaihoz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!