Ugrás a tartalomra

CineGasztro: ingyenes vetítés olaszos ízekkel

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 03. hétfő 11:23
Az Itáliai filmkészítés mellett az ország gasztronómiai kínálatából is ízelítőt kaphatunk.
Pillanatkép a Fényes Jövő című filmből

Az idén 20 éves CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált megelőző dőszakban olyan eseményeket szerveznek Miskolcon, amelyek visszatekintenek a fesztivál eddigi múltjára.  június 7. Uránia Art Moziteremben és a Miskolci Művészetek Háza előtti téren Itália kreül terítékre: egy olyan olasz filmet vetítenek majd, ami szerepelt a a tavalyi fesztiválkínálatban, és az ország gasztronómiai választékával is megismerkedhetnek a látogatók a MŰHA előtti téren - írja közleményében a fesztivált szervező Cine-Mis Nonprofit Kft.

Gasztro:

17:00 és 22:30 között olasz ételkínálat az Anyukám mondta jóvoltából és mindeközben a Művészetek Háza előtti téren olasz slágerek gondoskodnak a jó hangulatról. A finom borokat pedig Sándor Zsolt pincészete biztosítja a vendégeknek.

Filmvetítés:

Fényes jövő, feliratos olasz romantikus vígjáték, 95 perc, 2023

Rendező: Nanni Moretti Szereplők: Nanni Moretti, Margherita Buy, Anger Zsolt, Silvio Orlando

A Fényes jövő egy filmrendező küzdelmeit mutatja be. Giovanni, egy neves olasz filmrendező épp egy új forgatására készül. Házassága válságban van, francia producere a csőd szélén áll, lánya pedig elhagyja őt, úgy tűnik, minden ellene dolgozik! Eközben John Cheever Az úszó ember című regényéből ír forgatókönyvet, és egy olyan filmen is gondolkodik, amelyikben sok olasz dal hallható… A mindig kötéltáncot járó Giovanninak újra kell gondolnia a dolgait, ha fényes jövő felé akarja vezetni kis világát.

Uránia Art Moziterem, június 7. 19:30 A vetítés ingyenes, a részvétel helyfoglaláshoz kötött.

Az előadásra helyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon, telefonon (a 0646/507-573-as telefonszámon) vagy személyesen nyitvatartási időben, mindennap 15:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt. Az esemény támogatói: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, Mercedes-Benz Miskolc Az esemény a CINE-MIS Nonprofit Kft. és a Miskolci Művészetek Háza szervezésében valósul meg.

Olvasnivaló