Ugrás a tartalomra

„Diósgyőriesítenek” – elkezdték a felkészülést

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. július 06. kedd 09:44
A pénteki orvosi vizsgálatot és fizikai állapotfelmérést követően hétfőn reggel már a DVTK Edzőközpontban volt jelenése a DVTK női labdarúgóinak.
Képgaléria: Beregi László

Először az érkezőkről és a távozókról. Máshol folytatja a pályafutását Katherine Byrne, Samantha De Pinho, Heidi Giles, Siobhan Higgins, Clair Stackel, Sabrina Williamson. Rajtuk kívül távozott a csapattól Vachter Fanni, Branyiczki Maja és Kerékgyártó Janka is.

A hétfőn edzésen részt vevők közül Stumpf Zsófia a DVTK U17-es csapatából került fel a felnőttekhez. André Antónia két esztendő, Balázs Csilla és Boros Kinga pedig fél év után tér vissza Diósgyőrbe, André Antónia a DEAC, Boros Kinga a St. Mihály csapatában szerepelt legutóbb, Balázs Csilla pedig kupagyőztes lett a horvát Hajduk Split csapatával. Bokros Veronika Győrből, Lovász Emma a Puskás Akadémiából, Sain Anna pedig az MTK Hungáriából érkezett.

Ádám Anna, Hanna Barker, Biljana Bradic, Nagy Melinda, Bianca Sandu és Schildkraut Fruzsina a szakmai stáb engedélyével egy héttel később csatlakozik a kerethez.

És változás történt a szakmai stábban is, Bém Gábor vette át a csapat irányítását. A hétfői edzést követő sajtótájékoztatón már ő nyilatkozott Benczés Miklós sportigazgató mellett. A keretnél maradva elmondta, várható még néhány érkező, így a tervek szerint a következő napokban további játékosokkal erősödhet a DVTK női csapata.

Megnevezte aztán segítőit is: Roza László asszisztens edzőként, Vadon Lajos kapusedzőként, míg Thür Antal erőnléti edzőként segíti majd a vezetőedző munkáját. A videoelemző feladatait a DVTK korábbi labdarúgója, Tucsa Róbert látja el. Masszőrként Kiss Laura, csapatmenedzserként pedig Hajdu Petra erősíti a stábot.

– Kicsit furcsa volt ennyi férfi labdarúgásban eltöltött év után áttérni egy teljesen más vonalra, de ez is egy új kihívás számomra – fogalmazott Bém. – Megtartottuk azokat, akik potenciálisan tudnak nekünk segíteni és melléjük fiatal, saját nevelésű játékosokat fogunk beépíteni. Kicsit szeretnénk „diósgyőriesíteni” a női futballt is. Ez a hét a rávezető hetünk, nekem is meg kell ismernem a lányokat. A jövő héttől napi két edzéssel készülünk majd, utána pedig következnek a felkészülési mérkőzések.

Benczés Miklós a keret és a stáb változásai mellett rámutatott, változik a támogatási rendszer is, hiszen a DVTK – a fiú akadémia sikereinek köszönhetően – elnyerte a női akadémiai címet. De átalakul a szervezeti struktúra is.

– A női akadémiának külön vezetője lett, már élesen elválik a felnőtt és a női utánpótlás. A jelenlegi szakmai stáb úgy működik, mint ahogy egy profi szakmai stábnak működnie kell. A korábbi vezetőedzőnk ezt nem igényelte. Örülök, hogy Gábor nyitott a csapatmunkára. Egyetlen komoly célt határoztunk meg, hogy próbáljuk tartani az előző évi pozíciót, és a következő évben is a középmezőny elejéhez szeretnénk tartozni a magyar játékosok magasabb számú szerepvállalása mellett.

A felkészülés további programja:
 

július 17., szombat (Kazincbarcika)

17:00 Kazincbarcika (NB II. Keleti-csoport) - DVTK

 

július 21., szerda (Ausztria)

19:00 Südburgenland - DVTK (Ausztria, 1. osztály)

 

július 24., szombat (Sopron)

10:00 DVTK - Neulengbach (Ausztria, 1. osztály)

 

augusztus 1., vasárnap (Szabadka)

10:00 Spartak Subotica (Szerbia, 1. osztály) - DVTK

 

augusztus 7., szombat (DVTK Edzőközpont)

16:00 DVTK - Fehérvár FC (NB II. Nyugati-csoport)

 

Simple Női Liga:

augusztus 14/15.

A Simple Női Liga 1. fordulója (sorsolás később).

További hírek

Olvasnivaló