Ugrás a tartalomra

DK: a fideszes oligarchák kastélyokkal urizálnak

MTI
Utoljára módosítva
2023. június 11. vasárnap 17:19
A fideszes oligarchák kastélyokkal urizálnak, hogy még messzebb kerüljenek a magyar nép megpróbáltatásaitól - erről a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, az árnyékkormány szóvivője beszélt vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Kálmán Olga közlése szerint Lázár János minisztériumától származik az ötlet, hogy az eddig a magyar állam vagyonát képező kastélyokat ingyen fogják osztogatni a "fideszes kegyelteknek", hivatalosan hogy hatékonyabban lehessen közcélokra hasznosítani az épületeket. Mintha bárki el tudná képzelni, hogy Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István nem nyaralónak vagy kastélyszállónak fogja használni azokat - jegyezte meg.
   
Az ellenzéki politikus azt mondta: felháborító, hogy miközben az orbáni infláció okozta áremelések napról napra jobban sújtják a magyarokat, a fideszes oligarchák kastélyokkal urizálnak, "magánrepülőget használnak, homárt esznek, rénszarvasra vadásznak a lopott közpénzből, most pedig kastélyokat kapnak, ingyen, miközben egy cseppet sem érdekli őket, hogyan élnek a tisztességes magyarok".
   
Orbánék magukkal foglalkoznak, a Dobrev Klára vezette árnyékkormány az emberekkel: "mi azért dolgozunk, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek" - jelentette ki Kálmán Olga.
 

További hírek

Olvasnivaló