Ugrás a tartalomra

Dupláznak a Diósgyőri Sportligetben

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 21. vasárnap 08:30
Vasárnap közvetlenül egymás után játszik a DVTK női kosárlabda- és férfi labdarúgócsapata.

Az Ultras DKSK és a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda kérésére az eredetileg meghirdetett délután 3 órához képest a DVTK női kosárlabdacsapatának mérkőzése harminc perccel korábban kezdődik, így – ha esetleg hosszabbítás lenne, akkor is – biztosan mindenki oda tud érni az 5 órakor kezdődő labdarúgómeccs kezdésére is – tájékoztatott honlapján a klub. A lányok a Vasast fogadják a DVTK Arénában, míg a fiúk a Budaörsöt látják vendégül a DVTK Stadionban.

A klubhonlap emlékeztet, „az elmúlt évtizedekben számtalan alkalommal előfordult, hogy a Diósgyőr labdarúgó- és kosárlabda-mérkőzéseinek kezdési időpontját szándékosan úgy alakították a mindenkori klubvezetők, hogy az egyik találkozó lefújása után a szurkolók a másik meccsen is szurkolhassanak.”

– Sőt az időpontok meghatározásakor rendszerint beleszámították azt is, hogy mennyi időbe telik a szurkolótábornak busszal vagy villamossal átérnie a Bulgárföldtől a Népkertig, vagy fordítva. A lényeg az volt, hogy aki akart, ott tudjon lenni mind a két meccsen – írták. – Sajnos tudjuk, hogy az elmúlt években egy-két alkalommal előfordult, hogy a televíziós közvetítések és a sűrű versenynaptár miatt ütközött a klub hazai labdarúgó-, kosárlabda-, röplabda- vagy jégkorongmérkőzéseinek időpontja. Vannak olyan helyzetek, amikor a legjobb szándék és szervezés sem elegendő, de a DVTK vezetése továbbra is mindent elkövet annak érdekében, hogy ezeket a napokat a lehető legminimálisabbra csökkentse.

Hozzáteszik: „a diósgyőri klubvezetők szándéka ma is ugyanaz, a legfontosabb, hogy a szurkolók minden meccsen ott lehessenek. Mondhatjuk, hogy semmi sem változott, de aki járt mostanában a Diósgyőri Sportligetben, az biztosan tudja, hogy mennyire más ez, mint pár évvel ezelőtt. Immáron nem kell átzötykölődni a városon ahhoz, hogy egymás után két meccset láthasson az ember. Ma már csak át kell sétálni, öt perc az egész.”

A klub ígérete szerint a vasárnapi sporttörténelmi pillanat – bár az első ilyen nap lesz a Diósgyőri Sportligetben -, de biztos, hogy nem ez lesz az utolsó.

(Borítókép: Illusztráció, dvtk.eu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!