Ugrás a tartalomra

Egy tapasztalt festő útkeresése képekben

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. április 11. csütörtök 08:41
Balogh Ildikó miskolci származású, ózdi képzőművész színpompás álomországa tekinthető meg Útkeresés című tárlatán.
Mocsári László képgalériája

A festőművész ötödik önálló kiállításának megnyitójára április 10-én, az Ady Endre Művelődési Ház galériájába várta az érdeklődőket. Az akrillal, illetve akvarellel, kávéval festett op-art, szürrealista és absztrakt stílusban felvonultatott festmények tárlata május 6-ig látható. A megnyitón zongorajátékkal Tóth Anikó és Tóth Tímea, a miskolci Erkel Ferenc zeneiskola tanárai közreműködtek.

„Bár a kiállítás címe Útkereső, de a műalkotások egy képzett művész keze munkáját dicsérik, aki máig szívesen kísérletezik. Balogh Ildikó mostanra kétgyermekes édesanya, Sárospatakon, a Comenius Tanítóképző Főiskolán tanult vizuális kultúrát nagyszerű művésztanároktól. Lelkesen és kitartóan fejleszti tudását és maga is örömmel adja át tanítványainak. Szívügyének tekinti a gyerekek művészeti nevelését” – mondta róla a tárlatot megnyitó Bazin Levente önkormányzati képviselő, a Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke. 

„Öt évvel ezelőtt alapítottuk az egyesületünket értékteremtő és értékmentő céllal. Fontos vállalásunk, hogy a kortárs művészeket - akik széllel szemben is az alkotótevékenységet választják - támogassuk, az éppen aktuális önkormányzattal együttműködve. Ildikóval a Covid 2020 kiállításunkon találkoztunk először 2021-ben, ahol Győrfi Pál mentőtisztnek, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének ajándékoztuk egy festményét” – osztotta meg köszöntőjében Ujpál Zsolt, a Miskolci Tükörkép Közéleti Egyesület alapító elnöke. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!