Ugrás a tartalomra

Elmaradt a nagy csata a Csata ellen: simán nyert a DVTK

dvtk.eu / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 19. vasárnap 19:32
A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 12. fordulójában a Ludovika-FCSM Csatát fogadta a DVTK csapata. A piros-fehérek Keyona Hayes vezérletével fokozatosan darálták be ellenfelüket és magabiztosan győztek 76-62-re.
Fotó: dvtk.eu

Kiegyenlített játékot hozott a találkozó első periódusa, Leslie Vorpahl hármasával és Hayes harmadik duplájával lépett el először jobban a DVTK (11-6). A játékrész felénél megtörténtek az első cserék, a fővárosiaknál Zele Dorina kapott játéklehetőséget, míg a hazaiaknál Kányási Veronika és Tóth Franka lépett pályára. Utóbbi nemsokára fel is iratkozott a pontszerzők közé egy szép palánk alólival. A 9. percben a harmadik csere, Bernáth Réka is hasonlóképpen cselekedett, viszont Zele hármasával tapadt ellenfelére a Csata (15-14). Az első negyedet végül Lelik büntetőivel a vendégek nyerték meg (15-16).

Két percet kellett várni az első DVTK-kosárra a második játékrészben, de megérte, mert Hayes egy csodálatos triplát süllyesztett el a gyűrűben, igaz, gyorsan jött a válasz Böröndy Vivien részéről (19-20). A hárompontos-specialista Horváth is kedvet kapott ehhez a műfajhoz, a másik oldalon Vorpahl passzából Kiss is megszerezte első pontjait. Aho szép megmozdulását követően egyenlített a Diósgyőr, majd Jovanović villanásával újra vezetett is (25-23). Tursics Krisztián időt kért ugyan, de lendületben maradt a hazai csapat, egy szép bejátszás után Hayes volt eredményes. Ezután viszont négy Csata-egység következett, ennek folyományaként pedig egy DVTK-timeout (27-27). Bő másfél perc volt még a szünetig, ez idő alatt Keyona egy-egy laza triplával és duplával örvendeztette meg a drukkereket, míg a túloldalon Horváth kísérlete kimaradt, így a szünetben vezettek a piros-fehérek (32-27).

Fotó: Hatvani Olivér

Carey szerezte a második félidőben, még ő maga is meglepődött, hogy hárompontos dobása célba ért. Kiss és Jovanović révén a DVTK 6-0-val reagált (38-30). A következő percekben kiszakadt a gólzsák, és ebből a pontesőből a hazaiak jöttek ki jobban. Ebben a periódusban egyértelműen Aho Nina vitte el a show-t, aki három hármasával szórakoztatta a közönséget, illetve keserítette a budapesti csapatot (49-37). Időt is kértek a vendégek, és Carey centergóljával faragtak is a hátrányukból, azonban ekkor jött Kányási 2+1-es akciója. A folytatásban Horváth igyekezett tartani a lelket az övéiben, egy pár meásodpercre tízen belülre jött a Csata, azonban Hayes gondoskodott róla, hogy kényelmes előnnyel forduljanak a záró etapra a csapatok (57-45).

Mila Jovanović kezdte a pontgyártást a negyedik negyedben, Zele válaszolt egy középtávolival, két percig más nem is talált be. A 33. percben Carey követett el sportszerűtlen hibát, Kiss Angi büntetett két egységgel, majd a következő akcióból Aho volt eredményes (63-47). Eldőlni látszott a meccs, Jovanović hármasa után még inkább. Vorpahl is magára talált, a negyed felénél már húsz pont fölé tornázta előnyét a hazai csapat, a vendégeknél Horváth volt csak dicsérhető (74-52). A végén már csak a különbség volt kérdéses, végül magabiztosan győzött a jobbik csapat (76-62).

Tippmix Női Kosárlabda NB I A-csoport, 12. forduló

DVTK - Ludovika-FCSM Csata 76-62 (15-16, 17-11, 25-18, 15-12)

Miskolc, DVTK Aréna, 300 néző. Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Pozsonyi László, Varga-Záray Katalin.
DVTK: Vorpahl 9/3, Aho 14/9, Jovanović 13/3, Hayes 23/9, Kiss A. 8. Csere: Kányási 3, Tóth F. 4, Bernáth 2, Bacsó, Vég-Dudás. Vezetőedző: Földi Attila.
Csata: Horváth B., Lelik, Angyal, Gyöngyösi, Carey. Csere: Zele, Böröndy V. Vezetőedző: Tursics Krisztián.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!