Ugrás a tartalomra

Előrelépnének

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 09. szerda 09:40
Csapatbemutatóval egybekötött évadnyitót tartott múlthét végén Miskolctapolcán az MRCC.

A 2017-ben alakult Miskolci Road Cycling Club eredményekben gazdag évet zárt tavaly – idén az a cél, hogy ezeket a sikereket is túlszárnyalják. Több fiatal csatlakozott hozzájuk, így az utánpótláskorú versenyzőikkel együtt már közel harminc fővel kezdik meg a 2022-es versenyszezont. Nyirkó Attila elnök elmondta azt is, idén harminc versenyen indulnak, egyéniben és csapatban egyaránt rajthoz állnak a magyar bajnokságban. És edzőtáborokat is szerveznek.

– Szeretnénk egy picit nagyobb terhet rakni Felipe Gastón Mirandára, aki tavaly megszerezte a magyar amatőr bajnoki címet. Reméljük, hogy idén is tudja majd hozni ezt a teljesítményt az Elit II-es kategóriában.

Szintén nagy reményeket fűznek az időfutam-specialista Jánoki Ádám szerepléséhez, akitől azt várják, hogy a hazai mellett külföldi versenyeken is képviselje a miskolci egyesületet – akár dobogós helyezésekkel is. A szintén oszlopos tag Fenyvesi Ferencre a magyar para országos bajnokságon számítanak, a remények szerint idén már a dobogó legfelső fokát is megcélozhatják. – Több kiváló kerékpárosunk is van, akikkel minimum a top 10-et, de akár több a dobogót is elérhetjük – tette hozzá Nyirkó Attila.

Somogyi László, az MRCC alelnök-menedzsere körülbelül négyszáz céget keresett meg, hogy újabb szponzorokat találjon. – Egy-két cég a járvány miatt nem tudta tovább vállalni a támogatást, de szerencsére jól jöttünk ki a helyzetből, és 2022-ben talán valamivel még magasabb szinten is tudjuk támogatni a csapattagokat.

Olvasnivaló