Ugrás a tartalomra

Esküt tettek a választások szavazatszámláló bizottságának tagjai

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2024. június 05. szerda 19:18
A június 9-ei önkormányzati választásra csaknem 180 hivatali dolgozót képeztek ki.

Fotók: Horváth Csongor

Esküt tettek szerdán a június 9-ei választás szavazatszámláló bizottságának tagjai a Művészetek Házában. Ezt követően a szavazatszámláló bizottság az elnököt és az elnökhelyettest is megválasztotta. Később pedig egy oktatáson vettek részt, ahol többek között a Helyi Választási Iroda munkatársai felhívták a figyelmet arra, hogyan is kell működnie a szavazatszámláló bizottságnak a választáson – mondta el a Miskolc Televízió Híradójának érdeklődésére a Helyi Választási Iroda vezetője.

– Ezen az oktatáson megtudták, milyen feladataik vannak. Ezek közé tartozik például a névjegyzékbe történő felvétel, a választópolgároknak az azonosítása, választópolgárok segítése, és ami még fontosabb a választást követő szavazatszámlálás és ehhez a jegyzőkönyveknek a kitöltés. Összességében ezekről kaptak tájékoztatást – mondta el

.

Hozzátette, hogy a szavazatszámláló bizottság munkáját a jegyzőkönyvvezetők is segítik majd a szavazókörökben, akik egy elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt a június 9-ei önkormányzati választás előtt. A szavazatszámláló bizottság eskütétele csütörtökön folytatódik tovább.

Olvasnivaló