Ugrás a tartalomra

Frissítették a felfestést és a táblákat a harsányi felüljáró átépítésénél

Nagy-Hankó Krisztina, Miskolc TV
Utoljára módosítva
2024. április 10. szerda 16:56
Az átépítés miatt a felüljárót a hétvégén lezárták, és új forgalmi rend lépett életbe a területen.
Fotók: Mocsári László

Ahogyan arról korábbi cikkünkben írtunk, a harsányi felüljárót teljesen lezárták, ezért a csomópont környezetében torlódásokra és a menetidő jelentős megnövekedésére kell számítani az elkövetkező hónapokban az autósoknak. Azonban, hogy ez mindenki számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon, a szakemberek folyamatos egyeztetéseket végeznek. Hétfőn, az első hétköznapon máris meglehetősen nagy dugó alakult ki, ezért az utóbbi néhány nap tapasztalatait figyelembe véve meghoztak néhány döntést. 

Mocsári László hétfőn készült képgalériája

Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója a Miskolc Televíziónak elmondta, hogy folyamatosan tartják a kapcsolatot a rendőrséggel és a közút munkatársai is figyelik a forgalmat. A tapasztalatok alapján több olyan intézkedést hoztak - vagy folyamatban van-, amely növeli a forgalom gördülékenységét, illetve a balesetveszély megelőzését is. A Déli utcai csomópontban záróvonalat festettek fel, valamint behajtani tilos táblát helyeztek ki, mert néhány jármű eltévesztette az irányt – tudatta az igazgató. 

Az ideiglenesen kihelyezett jelzőlámpára egy „jobbra zöld” jelzést fognak felszerelni, de erre még pár napot várni kell, mert az egész csomópont átprogramozását meg kell oldaniuk – fogalmazott. A jelzőtáblákat is aktualizálják, mert úgy tűnik, a „Centrum” felirat - amely a 304-es úton az autópálya felöl található több táblán is - megzavarta a közlekedőket. Azokat leszerelik majd, hiszen az autósok nagy valószínűséggel ismerik annyira a környéket, hogy el tudják dönteni, melyik úton indulnak a belváros irányába a 3-as számú főúton. Ezt ugyanis kétféle módon is megtehetik. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!