Ugrás a tartalomra

Győrfi Pálról és legfontosabb üzenetéről dalol Hamar János

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. április 24. péntek 22:32
Nagyon vicces dalban üzeni Hamar János zenész: jó lenne, ha mindenki otthon maradna.

„Ilyet a világ még nem pipált, mindenhol láthatod Győrfi Pált!” - így hangzik a refrénje Hamar János, a napokban debütált dalának. 

A velencei zenész tavaly ősszel az X-faktornak köszönhetően tett szert a korábbinál is nagyobb ismertségre. Az előadó igencsak termékenynek mondható, az elmúlt időszakban átlagosan 3-4 hetente jelentkezett új produkcióval, amiket nem gyűjtögetett egy új albumba, hanem az elkészülést követően azonnal publikálta őket a YouTube-on és Facebook-oldalán.

Természetesen a járvánnyal kapcsolatban sem ez az első dala: a "Liszt és cukor" című számában a koronavírus miatti felvásárlási lázzal kapcsolatban állított görbetükröt elénk, valahogy így: WC-papír, liszt és cukor, megóv minket minden bajtól. Megmondom én, hogy mit tegyél, hallgass Hamart, boldog legyél!”

De inkább mutatjuk:

Nem volt tehát meglepő, hogy célkeresztbe került Győrfi Pál is, akinek (kis túlzással) mostanság többet láthatjuk az arcát, mint a szüleinkét, barátainkét. A nemes egyszerűséggel csak Győrfi Pál címet viselő dalban nemcsak az Országos Mentőszolgálat szóvivőjéről, de Müller Cecíliáról, az országos tisztifőorvosról is megemlékezik Hamar János. Meglepő módon a dal előtt egyébként nem jelenik meg a kormányzati hirdetés. Na jó, az már tényleg sok lett volna, nem?

Győrfi Pál immár két évtizede szóvivője az OMSZ-nek, arcát nagyjából mindenki a mentőszolgálattal köti össze, népszerűsége és ismertsége azonban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos országos tájékoztató kampány miatt hatalmasat ugrott: mémek százai születtek róla. Bár valószínűleg a legtöbbet már önök is ismerik, ezekből is mutatunk néhányat, a teljesség igénye nélkül:

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

A szóvivő egyébként nem haragszik a mémekért. „Egy ilyen szorult helyzetben – mint amilyenben nemcsak mi vagyunk itt Magyarországon – a humornak igenis van feladata: visszaadni az ember életkedvét. Bár még nem vagyunk a legnehezebb helyzetben, de már most mindenki életére rányomta bélyegét a járvány, rengeteg lemondást, veszteséget kényszerülünk elkönyvelni, ebben a helyzetben főleg felértékelődik a humor. Az persze ízlésbeli kérdés, hogy mi az, ami még működhet, és mi az, ami nem illik a helyzet komolyságához” - nyilatkozta korábban a Mandinernek.

Sőt, a "mémesedéséhez" maga is hozzájárult: fiával, Győrfi Dániellel is készítettek egy videót:

Szóval, vélhetően Hamar János dalán is jót mulatott, pláne akkor, ha a mókás nótának köszönhetően még többen értették meg: aki megteheti, most tényleg maradjon otthon!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!