Ugrás a tartalomra

Ha nagy leszek, fát ültetek, nőjön nagy-nagy erdő, kerek

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2024. június 01. szombat 14:29
Hétvári Andrea versének kezdősorait akár az avasi újszülöttek parkjában is idézhették volna szombaton.
Horváth Csongor képgalériája

Újabb faültetésre várta az Avason a szülőket, nagyszülőket, és persze a gyermekeket Fodor Zoltán önkormányzati képviselő. A sztori ismert, hiszen már tizenkettedik éve tartanak ilyen eseményt az avastetői sportpályán: bővült az újszülöttek parkja, ezúttal hatvan gyermeknek ültettek el emlékfát.

– 12 évvel ezelőtt jutott eszembe, hogy a választókerületben született gyermekek tiszteletére, a szülőkkel közösen, emlékfákat ültessünk. A gondolatot tett követte, azóta az avasi védőnők segítségével minden évben megkeresem a szülőket. Tavaly hatvan gyermek született, így idén hatvan új fát ültetünk el. Egyébként más kerületekből is kerestek meg szülők, hogy szeretnének ők is csatlakozni. Természetesen soha nem mondtam nemet az ilyen megkeresésekre. Most is van két ilyen szülő – mondta.

Fodor Zoltán önkormányzati képviselő

Mint a Miskolc Televízió helyszínen forgató stábja megtudta, a fákat a képviselői alapjából vásárolta meg Fodor Zoltán, ez idén mintegy 3,5-4,5 millió forintot emésztett fel, hiszen az elmúlt hónapokban kiszáradt, kitört csemetéket is pótolnia kellett.

– Minden évben örömmel költök erre az akcióra, hiszen jó érzés látni a sok édesanyát, édesapát, a kisgyermekeiket, és természetesen a nagyszülőket, mennyire örömmel ültetik el fáikat – fogalmazott.

Hegedűs Diánáéknak tavaly született meg kisfiuk, Zente, akit nagyon vártak már.

– Tudtuk, hogy nagy hagyománya van az Avason a faültetésnek, reméltük is, hogy részesei lehetünk a programnak. Nagyon örültünk hát, amikor megkérdezték tőlünk, szeretnének-e fát. Ezzel is kicsit zöldebbé tesszük a környezetünket – fogalmazott az édesanya.

Olvasnivaló