Ugrás a tartalomra

Jótékonysági vadászattal gyűjtöttek pénzt új orvosi eszközökre

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. május 29. szerda 19:30
Ezúttal a Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Osztály kapta a felszereléseket.
Fotók: Mocsári László

A vadásztársadalom már ötödik éve támogatja adományokkal a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központját. Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. képviselői ünnepélyes keretek között új orvosi eszközöket, egyebek mellett altatógépet, monitorokat, vizsgálóágyakat adtak át szerdán az intézményben. 

A vadásztársasággal most már hagyományosan minden évben találkoznak 2020 óta – mondta Dr. Büdi László megbízott főigazgató. Mindig jól esik a támogatás és számítanak rá – tette hozzá, ráadásul olyan eszközöket kapnak minden alkalommal, amelyekre a szakorvosok véleménye alapján a legnagyobb szükség van. A jó kapcsolat és a támogatási kedv remélhetőleg továbbra is megmarad – vélekedett a megbízott főigazgató. 

A napjainkban észlelhető óriási technikai fejlődés az egészégügyet is érinti. Mindig újabb és újabb eszközök állnak a diagnosztika és az ápolás szolgálatába – hangoztatta Dr. Sólyom Enikő, a GYEK vezető főorvosa. A gyógyítás érdekében folyamatosan készen állnak arra, hogy adományt fogadjanak és annak értelmes célt adjanak. A négy darab orvosi eszköz beépül a meglévő gépek rendszerébe és így nyújt a továbbiakban segítséget a kis betegek ápolásában.  

Már több mint egy évtizede támogatják a kórházak gyermek osztályait az ország minden szegmensében. A program életre hívásának kezdő gondolata volt, hogy beteg gyermekeket segítsenek hiánypótló orvosi eszközök vásárlásával – hangsúlyozta Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A programnak köszönhetően eddig 221 millió forintot juttattak a magyar egészségügynek adomány formájában.  

A karitatív tevékenység úgy a leghatékonyabb, ha a helyben élők támogatják a helyi intézményt. Így a mostani összeg is a vármegye vadásztársaságainak köszönhető, vagyis annak, hogy a vadászok összefogtak és idejüket adták, vagyis az elmúlt években megszervezték a jótékonysági vadászatokat – tudatta az ügyvezető igazgató. 

Eddig mintegy 15 millió forintot gyűjtött össze a szervezet a GYEK különböző osztályainak, az idei adomány értéke több mint négy és fél millió forint. Tartalma pedig két elektromos vizsgálóágy, egy újszülött Intenzív monitor, egy gyermek intenzív altatógép, valamint egy pulzoximéter adattárolási és riasztó funkcióval. 

További hírek

Olvasnivaló