Ugrás a tartalomra

Két szakosztály, egy cél

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. június 24. péntek 13:51
Együttműködési megállapodást kötött a Borsod Sport Klub (BSK) és az MVSC, ami a női kézilabda szakosztályok munkáját könnyíti a jövőben.
Illyés Miklós és Mike Martin Fotó: Juhász Ákos

A két egyesület vezetői péntek délelőtt írták alá a szükséges okmányokat a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.
- Közös célunk, hogy a kézilabda mind országosan, mind a megyében és Miskolcon egyaránt visszanyerje egykori megbecsülését – fogalmazott Mike Martin, a BSK elnöke, aki szerint az utóbbi évtizedekben nem azokban az osztályokban és nem azon a szinten szerepeltek ezek a szakosztályok, ahol szerették volna.

- Úgy döntöttünk: összefogva, közös erővel helyezzük vissza a kézilabdát a térség sporttérképére – mondta Mike Martin.

A megállapodás egyszerre több kérdésre is választ nyújthat: felkészítenek az élsportra, de szabadidős tevékenységként is űzhető a sportág.

- A Miskolci Sportiskolától vette át a női kézilabda szakosztályt a Miskolci Vasutas Sport Klub (MVSC) még 2014-ben – erről már Illyés Miklós, az egyesület elnöke beszélt. – Ennek okán az utánpótlás nevelése a szakosztály elsődleges feladata. Ennek a korosztálynak az edzéslehetőségét szeretnénk biztosítani.

A két klub a versengésen felülemelkedve gondolkodik együtt. A BSK felnőtt csapata jelenleg az NBII-es bajnokságban szerepel, és szeretnének idővel még feljebb kerülni. Ugyanez vonatkozik az utánpótlásra is. Ennek köszönhetően olyan edzésszámot és –minőséget nyújt az egyesület, amivel felvehetik a kesztyűt a fővárosi és dunántúli klubokkal szemben is. Az együttműködési megállapodás értelmében a BSK lehetőséget ad majd azoknak az MVSC-játékosoknak, akik sportkarriert szeretnének építeni kézilabdázóként. A Vasutas női kézis szakosztályánál – az utánpótlás nevelése mellett – azok a lányok is játszhatnak, akik kedvelik a kézilabdát, de nem terveznek lemondásokkal járó, egész embert kívánó sportkarriert.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!