Ugrás a tartalomra

Kisebb a sérülése Kovács Zsófia tornásznak, mint, amire számítottak

MTI
Utoljára módosítva
2024. július 29. hétfő 19:47
Nincs szüksége műtétre a női tornászok olimpiai pódiumedzésén ismét megsérült háromszoros Európa-bajnoknak, aki részleges térdszalag-szakadás miatt maradt le az ötkarikás játékokról.
Kovács Zsófia gerendagyakorlata közben / Fotó: Taccjana Zenkovics, MTI/EPA

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak elmondta: nem olyan nagy a dunaújvárosi sportoló sérülése, mint amire számítottak. Tudomásuk szerint húzódás és részleges szakadás a diagnózis - tette közzé az MTI. 

"Ez mindenféleképpen jó, tehát jelenleg nem szükséges az operáció. Rehabilitációra és nyugodt felkészülésre van szüksége, és a következő ciklusban is itt a helye" - fűzte hozzá Draskóczy.

Kiemelte, hogy az olimpia után össze kell szedniük és újjá kell építeniük a csapatot. "Alulról nem jönnek fel fiatalok", ezért a jelenlegi versenyzőkkel kell végigcsinálniuk a következő négyéves ciklust is.

A 24 éves tornásznak a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde a versenyt megelőző, csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően sérült meg.

A háromszoros Európa-bajnok péntek reggel MRI-vizsgálaton vett részt a francia fővárosban, az eredmény ismeretében a magyar orvosi csapat úgy döntött, hogy Kovács térdfájdalmai miatt nem indulhat a vasárnapi selejtezőben. Székely Zója vette át a helyét, aki 13,433 ponttal 34. lett felemáskorláton.

A tornászoknál mindkét nem összetett döntőjében lesz magyar, mivel Czifra Bettina Lili és Mészáros Krisztofer is fináléba jutott, Bácskay Csenge pedig harmadik számú tartalék ugrásban.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!