Ugrás a tartalomra

A kutya nem karácsonyi ajándék

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 25. vasárnap 09:03
- erre hívja fel a figyelmet a Miskolci Állatsegítő Alapítvány.
Fotók: Mocsári László

A korábbi évek tapasztalati alapján az ajándékba megvásárolt ebek az ünnepek után sok esetben teherré válnak, majd előfordul, hogy az utcán végzik. Az örökbefogadás felelős döntés, amelyet a gazdának kell meghoznia, hiszen egy kutya befogadása akár 15 évig is komoly elköteleződést jelent.

Egy kiskutyának bizonyára mindenki örülne, az állattartás azonban ennél sokkal nagyobb felelősséggel jár. A Miskolci Állatsegítő alapítvány 22 éve működik, azóta rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek be a karácsonyi időszakkal kapcsolatban. Azt mondják, az ajándékba megvásárolt élő állatok az ünnepek után sok esetben unott teherré válnak, majd előfordul, hogy ismét menhelyre, vagy az utcára kerülnek.

- A karácsonyi ajándékozás egy nagyon szép dolog, és sokan úgy gondolják, hogy egy kisállattal nagy örömet tudnak szerezni hozzátartozójuknak vagy barátaiknak, de ez nem egy egyszerű dolog. Hiszen amikor társállatot ajándékozunk, akkor 10-15 évre előre kell gondolkoznunk, hogy sétáljunk vele, hogy tudunk e gondoskodni róla - fogalmazott Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) elnöke.

Elmondta, előfordult már, hogy örökbe fogadtak tőlük egy kölyökkutyát, majd hónapokkal később vissza is vitték a menhelyre. Az alapítvány vezetése többek között ezért döntött úgy, hogy csak többszöri látogatás után engedélyezi az állatok gazdásítását. Ez persze a kutyák és macskák mellett minden állatra igaz. Az állatvédők arra hívják fel a figyelmet, hogy élő állat helyett ajándékozzanak plüsst az emberek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!