Ugrás a tartalomra

Letépte az arányláncot – akár hét évet is kaphat érte

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 13. hétfő 15:42
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki az idős sértett nyakából kitépte aranyláncát.
Fotó: pexels.hu

A Miskolci Törvényszék arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint május 8-án a délutáni órákban a gyanúsított Miskolcon követni kezdte az idős sértettet, majd mögé lépve egy hirtelen mozdulattal nyakából kiszakította az aranyláncát és elszaladt. A sértett a cselekményt megakadályozni nem tudta, viszont segítségért kiabált és néhány méteren keresztül futott a gyanúsított után, de utolérni nem tudta. A mintegy 100.000 forint értékű ékszer egy része az asszony ruházatában maradt. A gyanúsított a láncdarabot később 10.000 forintért értékesítette, a pénzt elköltötte.

A gyanúsított fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet kifosztás bűntettének megállapítására.

Mint írják, a bíróság álláspontja szerint a cselekmény tárgyi súlya, illetve a gyanúsított kedvezőtlen személyi körülményei miatt várható büntetés mértékére tekintettel – amely akár 7 év 6 hónap szabadságvesztés is lehet – fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá a gyanúsított életvitelére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Mindezek alapján a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges.

További hírek

Olvasnivaló