Ugrás a tartalomra

Szemétszedésben közreműködő civil szervezeteket díjaztak

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. május 12. vasárnap 20:15
A városunk tisztaságáért önkéntesen tevékenykedő lokálpatrióta civilszervezetek munkáját Szopkó Tibor alpolgármester köszönte meg, hatan emléklapot és ajándékcsomagot is kaptak.
Önkénteseknek mondtak köszönetet. Fotó: Mocsári László

A pénteken kezdődött Florens 2024 kiállítás és vásár vasárnapi zárónapjára időzítették a díjátadó ceremóniát, hiszen ez a rendezvény is a természetről, a növényekről, a környezetünk megóvásáról, ápolásáról szól. Ebben jeleskednek azok a civilek is, akiknek az önkéntes munkáját, Jacsó Pál avasi hegygazda javaslatára, az önkormányzat most így ismerte el. A hegygazda kifejtette, hogy az általa javasolt ünnepség keretein belül azok a civil szervezetek kaphatnak elismerést, akik az elmúlt időszakban Miskolc köztisztasági helyzetének javításában, illetve annak megőrzésében nyújtottak nagy segítséget.

A rendezvényen az önkormányzat képviseletében Szopkó Tibor alpolgármester megköszönte a ”hétköznapi hősök” munkáját és a hegygazda kezdeményezését is, aki felhívta a figyelmet a civilszervezetek munkájának elismerésére. 

- Ezek a hétköznapi hősök nagyon sokat tesznek hozzá Miskolc jövőjének az építéséhez. Kétféle embertípust ismerek, az egyik elmegy az utcán a szemét mellett, legfeljebb lefényképezi és szól valakinek, hogy takarítsa el, a másik pedig fogja és berakja a kukába. Ennek a második típusnak az elit társaságai azok a civilek, akik nem csak, hogy felveszik a szemetet, hanem saját idejüket nem kímélve, nagyon komoly szemétszedési akciókat is szerveznek és hajtanak végre. Szisztematikus munkával akár egy egész városrészt is megtisztítanak – méltatta a civil önkénteseket az alpolgármester. 

Még több fotó a galériában. Kattints!

Hangsúlyozta, ezek az emberek minden köszönetet megérdemelnek, mert sosem lesz olyan állapotban sem a mindenkori kormány, sem az önkormányzat, hogy a város minden szegletében, mindig teljes tisztaságot tudjon tartani. Ez az itt élő emberek segítsége nélkül nem fog menni. Rámutatott, hisznek a civil közösségekben, amelyek képesek megtartani egy-egy városrészt vagy magát a várost is. Az önkormányzat nevében megköszönte azt a nélkülözhetetlen munkát, amelyet a különböző civilszervezetektől kap Miskolc, és a miskolciak. 

A köszöntő után az alpolgármester átadta két szervezet – az Avasi Álom Civilközösség és a Matine – Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület - tagjainak az emléklapokat és az ajándékcsomagokat. Ezt követően az avasi hegygazdák közreműködésével egy-egy szelet tortával is meglepték a díjazottakat és a közönséget.

További hírek

Olvasnivaló