Ugrás a tartalomra

A deeptől a francia punkig – újra szól a Basszuskulcs

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. május 13. hétfő 11:41
Ha május, akkor majális – A Basszuskulccsal Lillafüredre látogattunk ki, ahol az elektronikuszenei-sorozat, az Elektróger rántott össze több DJ-t, hogy egy jót zenéljenek. Helyszíni riportunk után érkezik BariLaci, aki új klipjével új énjét is igyekszik megmutatni. Végül a francia Les gars dans L'Coin zenekar gitáros-énekesével, Manuel Alcarasszal beszélgetünk a június 27-30. között megrendezendő BOLDOGkisfalud Fesztről. Basszuskulcs május 13-án, hétfőn a Miskolc Televízióban, az esti híradó után, 18:25-től.
Elektróger Majális a Medvetalpban. Mocsári László képgalériája

Groove-okkal festették alá a madárcsicsergést május 4-én Lillafüreden. Az Elektróger Majális tucatnyi DJ-fellépője a lágy House-tól a mélyebb technóig, széles skálán mozogva villantotta fel, milyen lehetne a miskolci underground zenei élet, ha szerencsésebb csillagzat alatt működhetne manapság.

Bari Lacival a kihelyezett stúdiónkban, a Grizzlyben beszélgettünk. Fotó: Juhász Ákos

Egy igazi Jokert is bemutatunk a májusi Basszuskulcsban: két év után ígéretes stílusfrissítéssel tért vissza Bari Laci. Videóklipes dala mellett Azahriah is szóba került majd a beszélgetés során!

A francia Les gars dans L'Coin a Boldogkisfalud Feszten

Másodízben lép fel a francia Les gars dans L'Coin, Srácok a sarokból a Boldogkisfalud Feszten. Az együttest négy gimis barát alapította Párizsban. Zenéjükben ott van a rock, a funk, a jazz, a cigányzene, a breakbeat, a hip-hop és a punk is. A műfajok találkozása különleges zenei élményt ígér, amely a hét zenész kifogyhatatlan energiájával együtt megtölti és uralja a színpadot. A zenekar gitáros-énekesével, Manuel Alcarasszal beszélgettünk az idei magyar fellépésükről, a banda nevéről, de szóba került a házi pálinka is.

További hírek

Olvasnivaló