Ugrás a tartalomra

LMP - Reagálás Szijjártó Péter bejelentésére

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 02. vasárnap 12:43
Szijjáró Péter egy a CNBC-nek adott interjújában kijelentette, hogy a CATL és az Eve Power mellett két újabb nagy akkumulátorgyár bejelenésére készül Magyarországon.
Fotó: Internet (illusztráció)

Szimbolikus az, hogy a magyar emberek egy Kínában, külföldi médiumnak adott interjú alapján szereztek tudomást arról, hogy újabb súlyosan szennyező gyárat akarnak valamelyik magyarországi településre hozni - áll az LMP vasárnap közzétett állásfoglalásában. 

A párt szerint, Szijjártó Péter már sokadjára árulja el hazáját, hiszen mostanra egyértelműen kijelenthető, hogy a kínai érdekeket képviseli a magyar érdekekkel szemben. Ráadásul olyan gyakran jár az ázsiai országba, mint más a sarki közértbe kizárólag azért, hogy a kínai nagyvállalatok zsebét a magyar emberek kárára megtömhesse, miközben gyáván megfutamodik kormányával együtt attól, hogy kikérje a magyar emberek véleményét az akkugyarmatosításról.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja felhívja a figyelmet arra, hogy óriási hibát követ el az akkumulátorgyarmatosítással a kormány, mivel sem a német felső- középosztály luxusérdekei, sem a külföldi nagyvállalatok profitja nem éri meg azt az energia- víz és környezetpusztítást, amit ezek a gyárak hazánknak okoznak - tette közzé az LMP Sajtószolgálata. 

Olvasnivaló