Ugrás a tartalomra

Megállapodtak a tehetséggondozásról és az innovációs programok indításáról

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 06. csütörtök 08:45
A Miskolci Egyetem és az Alstom együttműködés célja a gyakorlati képzés és az elméleti ismeretek egymáshoz közelítése, a tehetséggondozás támogatása, valamint a hazai acélszerkezet-gyártás folyamatainak, műszaki- technológiai megoldásainak fejlesztése közös kutatás-fejlesztési projektek elindításával. 
Fotó: Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem tájékoztatása szerint az intézmény kutatási és infrastrukturális háttérkapacitásainak, valamint az Alstom Hungary Kft. gyakorlati lehetőségeinek ötvözésével – külön erre vonatkozó megállapodások mentén - a jövőben termelés-, termék- és folyamatfejlesztési kutatás-fejlesztési projektek indulhatnak Magyarországon a két szervezet együttműködésével. 

– A Miskolci Egyetem alapításától kezdve az elméleti és a gyakorlati tudás átadásának összhangjára törekszik. Alapját jelenti ez az ipari partnerekkel közös kutatási és innovációs projektek megvalósításának – hangsúlyozta az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásán prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. Emlékeztetett: az intézmény 2015-ben kapcsolódott be a duális képzési programba, melyben a Gépészmérnöki és Informatikai Kar élen jár. 

Balázs Gáspár, az Alstom Hungary Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy napjaink legnagyobb kihívása a termelővállalatok számára, hogy miként tudják hosszú távon biztosítani a jól képzett szakembereket és a szakképzett munkaerőt. A most megkötött stratégiai együttműködési megállapodás szorosan illeszkedik az Alstom mátranováki gyárának oktatási programjához, amelyhez kiváló partnerre leltek a Miskolci Egyetem személyében. 

Olvasnivaló