Ugrás a tartalomra

Megkérdeztük olvasóinkat: Szilveszterkor házibulizunk barátainkkal

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. december 30. csütörtök 18:24
Főleg otthonukban rendeznek szilveszteri partikat a miskolciak. Összeszokott baráti társaságok találkoznak majd az év utolsó napján, hogy átszórakozzák magukat a következő évbe. Miskolc utcáin kérdeztük meg az embereket, hogyan töltik a szilvesztert.
Fotó: Mocsári László

Ruszkai Tamás ötvenhárom éves üzletkötő otthon szilveszterezik a párjával idén is. – Már évek óta nem ünnepeljük meg az év végét hagyományos összejövetellel, csak kettecskén. Tizenkét éve vagyunk együtt, eleinte még elmentünk a kedvesem családjához Békéscsabára, mert ő onnan származik. Az ő szülei még élnek, őket látogattuk meg és maradtunk ott egészen újévig, az enyémek már meghaltak sajnos – mondta, majd hirtelen eszébe jutott, hogy van még egy hagyomány, amihez szoktak csatlakozni. – Éjfél után a szomszédok kijönnek a lépcsőházba, és egymást köszöntik pezsgővel. Ezt szeretjük, szép szokás. 

Kovács Vivien Aliz huszonöt éves pedagógiai asszisztens a barátaival tervezi az idei szilveszteri bulit is. – Általában együtt szoktunk ünnepelni öten, fiúk-lányok vegyesen, akik ilyenkor hazajövünk Miskolcra Sékesfehérvárról, Pécsről, mert szétszóródtunk az országban. Most még azt tervezzük, hogy bowlingozni megyünk, ha idejében le tudjuk foglalni a pályát, mert úgy hirdették, vannak még helyek. Ha azonban ez már nem jön össze, akkor sem esünk kétségbe, mert valamelyikünk otthonában, kertes házban leszünk. Előfordult már, hogy a főutcán töltöttük a szilvesztert, de most örülök, ha nem lesz tűzijáték, mert együttérzek a kis állatokkal – mondta. 

Tomorszki Áron tizenöt éves tanuló elmondta, ő és a barátai sem szoktak belvárosi vagy más szórakozóhelyekre járni, ezért nem is gondolkoznak abban, hogy bejönnének a főutcára, ha lenne hirdetve szilveszteri program. – Mi általában házibulikon veszünk részt. Most is megyek majd a barátnőmhöz, akivel már két éve vagyunk együtt, így közös a baráti körünk. Ő szervezte meg a szilvesztert, amin majd beszélgetünk, iszogatunk meg társasjátékozunk. Szeretjük a Monopolyt és a szókirakókat, ezekkel fogjuk tölteni az időnk nagy részét – mondta Áron, aki fontosnak tartja, hogy a számítógépezés mellett azért személyesen is találkozzon emberekkel, vagyis minőségi időt is eltöltsön barátai társaságában. 

Vingáné Bliszkó Szilvia negyvenhárom éves ápolónő több családdal jön majd össze szilveszterkor. – Párommal együtt mintegy tizenhárom tagú összeszokott baráti társaságunkkal töltjük majd ezt az ünnepet. Ilyenkor szoktunk zenét hallgatni, sőt, karaokézni is, mert ezeken nagyon sokat tudunk nevetni. Jól érezzük magunkat alkohol nélkül is, de azért szívesen megkóstolunk egy-egy finom italt. Éltünk azzal a lehetőséggel, hogy kimenjünk a térre, amikor még lehetett, mert voltak rendezvények, de sajnos halálra fagytunk, úgyhogy nem vágynánk ki idén sem, ha lenne bármilyen program: koncertek, utcabál vagy tűzijáték – mondta.

További hírek

Olvasnivaló