Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a kézilabdatorna Miskolcon

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2022. február 05. szombat 16:44
Hat női kézilabdacsapat részvétel rendezik meg hétvégén Miskolcon a XIX. Kárpát Meditop Kupát. A tornán hazai és határon túli magyar csapatok mérkőznek meg egymással.

1996-ban alapították a kupát, a felkészülési tornának eddig főleg határon túli települések adtak otthont. Most azonban Miskolc kapta meg a rendezés jogát, hazánkat a Borsod Sport Klub (BSK) Miskolc képviseli. Ők tavaly először vehetett részt az eseményen. Mike Martin elnök azt mondta a Miskolc Televízió Híradójának, hogy a torna jól szolgálja a csapat felkészülését.

– Az NB II. újoncai vagyunk, szeretnénk bennmaradni, de középtávon az a cél, hogy tagjai lehessünk az NB I/B.-nek. Ebben a saját nevelésű játékosainkra számítunk – mondta.

Juhász Ákos képgalériája

Az Egyetemi Körcsarnokban szombat délelőtt rendezett nyitómérkőzésen Naszvad csapata ellen léptek pályára a miskolciak, és bár álmosan kezdtek, a végére nagyarányú győzelmet arattak: 36:25-re nyertek a pirosmezesek. Molnár András, a BSK Miskolc szakmai vezetője úgy értékelt, hogy mind támadásban, mind védekezésben sikerült megvalósítani, amit előzetesen elterveztek.

– Komoly kapusteljesítmény segítette a masszív védekezésünket, és fizikálisan is sikerült ellenfelünk fölé nőni. Megérdemelt a nagyarányú győzelem – mondta.

A szakmai vezető is kiemelte, hogy két héttel a bajnoki nyitány előtt segíti a felkészülésüket a torna.

– Élesben tudunk gyakorolni, ez mindennél fontosabb – hangoztatta.

A torna megnyitó ünnepségét szombat délelőtt tartották, itt Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a nemzetközi kupa kapcsán az összetartozás erejét és fontosságát hangsúlyozta. Badány Lajos alpolgármester pedig azt emelte ki, hogy Miskolcon sokszínű a sportélet, mind az amatőr, mind a profi sportolóknak számtalan lehetősége van a felkészülésre, a versenyzésre.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen nagymúltú rendezvény házigazdái lehetünk. Fontos az is, hogy összefogja a hazai és határon túli magyarokat, de bízhatunk abban is, hogy a torna elősegíti a miskolci kézilabda fejlődését is.

A rendezvény fővédnöke Orbán Viktor miniszterelnök, a házigazda Veres Pál, Miskolc polgármestere.

Miskolc mellett Naszvad, Sepsiszentgyörgy, Ada, Székelyudvarhely és Marosvásárhely csapatai csapnak össze a kupáért, a helyosztókat és a döntőt vasárnap rendezik.

A vasárnapi program:

9:00 mérkőzés az 5-6. helyért
10:45 mérkőzés a 3-4. helyért
12:30 döntő
14:00 bemutató mérkőzés: DVTK-Kazincbarcikai KSE férfi kézilabdamérkőzés
15:00 ünnepélyes eredményhirdetés.

Olvasnivaló