Ugrás a tartalomra

Minap – Indító (2024.05.30.) – Időjárás, levegőminőség, útinfó, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 30. csütörtök 07:41
A záporok, zivatarok velünk maradnak már ezen a héten, átmeneti nyugalom vasárnap várható. A hőmérséklet stabilizálódik, marad a kora nyári, fülledt idő.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

A többórás napsütés mellett fátyolfelhők lesznek az égen és erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Utóbbiból késő délelőttől egyre több helyen, nagyobb számban a Budapest-Szeged vonaltól keletre pattannak ki záporok, zivatarok – írja csütörtöki előrejelzésében a Hungaromet. Emellett helyenként a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, valamint a Dél-Alföldön is előfordulhatnak csapadékgócok. A zivatarokat intenzív csapadék és erős vagy viharos széllökés kísérheti. Zivataroktól függetlenül legfeljebb időszakos szélélénkülés fordulhat elő. A hőmérséklet délután 24 és 29, késő este 15, 21 fok között valószínű.

Levegőminőség

A pmmonitoring.hu csütörtöki adatai szerint a levegő minősége Miskolcon minden városrészben jó. A Városház téri, a selyemréti és a Pereces déli mérőpontról nem érkezett értékelhető adat. 

Útinfó

A Miskolci Városgazda csütörtöki közlekedési információi szerint az alábbi utcákban várható kátyúzás:

Avar u.
Rácz Ádám u.
Andrássy Gyula u. belső
Szent Imre tér
Miklós u.
Kohász u.
Vadgalamb u.
Hattyú u.
Sirály u.
Tinódi u.
Margittai u.
Gátőr u.
Kürt u.
Bem József u.
Eszterházy u.
Mikszáth Kálmán u.
Kont I. u.
Bethlen Gábor u.
Szendrei János u.
Mélyvölgy u.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Andor u. - Károly u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39.
Bádogos u. 7.
Csokonai u. 100.
Derkovits u. 7.
Erenyő u. 92.
Erzsébet királyné u. 52.
Fő u. 62.
Igazság u. 18.
Kabar u. 21.
Kandó K. – Könyves K. u. kereszteződés
Kőrösi Csoma Sándor u. 5.
Középszer u. 46-48.
Liszt F. u. 13/b.
Mária u.-Mogyoró u. kereszteződés
Mónus Illés u. 22.
Nyár u.-Pálma u. kereszteződés
Nyitrai u. 1.
Tulipán u. 2.
Tokaji Ferenc u. 43.
Szarkahegy u. 16.
Szabadság u. 14.
Szentpéteri kapu Tetemvár alsó sor 2 vel

Horoszkóp

Kos

Olyan kérdéseket kell ma talán feltenned, amelyeket kellemetlen megkérdezni, de a válaszokra szükséged van ahhoz, hogy helyes döntést hozz. Ha tudod, hogy ezek nélkül nem lehetnél biztos a dolgodban, akkor ne félj a dolgok mélyére nézni.

Bika

Szereted kézben tartani a dolgokat, és zavar, hogy a szerelem nem olyasmi, amit az irányításod alatt tarthatsz. A kemény munka azonban itt is segít, ha mindketten energiát fektettek a kapcsolatba, és nem féltek szembenézni a saját hibáitokkal, akkor minden érzelem megmenthető.

Ikrek

Amelyik kutya ugat, az nem harap, ezt te is jól tudod, ezért puszta fenyegetőzéssel nem is lehet rád ijeszteni. Az acsarkodóktól nem kell tartanod, de azért tartsd nyitva a szemed, mert valaki talán úgy tör majd a boldogságodra, hogy nem figyelmeztet előre.

Rák

Nem biztos, hogy jól indul a nap, nem találod a helyed, kicsit kellemetlenül érzed magad egy társaságban, és nem tudod, hogyan viselkedj. Délutánra azonban sikerül feloldódnod, és rájössz, hogy akikkel közös cél vezet benneteket, azokkal a közös hangot sem nehéz megtalálni.

Oroszlán

A szerencse forgandó, de nehezen viseled, amikor éppen nem neked kedvez. Ne hagyd el most magadat, a lehetőségek nem vesztek el, csak talán nehezebb lesz elérni őket, de ez csak egy rövid időszak. Hamarosan jobb szelek fújják majd a vitorládat.

Szűz

Néha a legnehezebb dolog szembenézni a saját érzelmeinkkel, főleg, ha azok valamilyen gyengeségről árulkodnak. Te sem vagy fából, és bármilyen pontos és hatékony is vagy, van olyan, ami elgyengít, de emiatt nem kell rosszul érezned magadat.

Mérleg

Az egyetlen dolog, ami most elronthatja a terveidet, az a saját bizonytalanságod. Ha túlságosan félsz attól, hogyan alakulnak a dolgok, akkor könnyen lehet, hogy tényleg rosszra fordulnak. Ha azonban képes vagy megőrizni a hitedet, semmitől nem kell tartanod.

Skorpió

Nehezedre esik ma ellátni a kötelességeidet, sokkal szívesebben foglalkoznál valami mással, de tudod, hogy ezt most nem teheted meg. Ha kitartasz, és elég akaraterő van benned ahhoz, hogy a munkádra koncentrálj, akkor gyorsabban végzel, és másra is marad időd.

Nyilas

Ideje szembenézni néhány korábbi döntésed következményével, és nem másra hárítani a felelősséget, hanem kezedbe venni az irányítást. Ez elsőre ijesztő lehet, de ha később rá fogsz jönni, hogy ez olyasmi, amire csak a legerősebbek képesek, és jobban érzed majd magad tőle.

Bak

A dolgok kicsit bonyolultabbak, mint eddig voltak, és ez elsőre megijeszthet, nem tudod, hogyan kezeld a kialakult helyzetet. Hamarosan azonban rá fogsz jönni, hogy ha nem ijedsz meg a saját árnyékodtól, egészen új, izgalmas dolgokra is képes leszel.

Vízöntő

Nagy terveket szősz, és ezek főleg azért izgalmasak, mert meg akarod őket osztani valakivel. Ne feledd azonban, hogy vele is éreztetned kell, hogy fontos szerepet tölt be az életedben, hiszen a fejedbe senki sem lát bele, csak akkor tudják, mi zajlik ott, ha elmondod nekik.

Halak

Amikor már azt hinnéd, hogy ilyesmi veled már nem történet meg, a szerelem szele tüzet lobbant egy parányi kis sziklából a szívedben. Vigyázz, mert a lángok sok mindent felperzselhetnek, de az is lehet, hogy ez a megtisztulás szükséges egy teljesen új, tiszta kezdethez.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló