Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.05.31.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 31. péntek 07:45
Záporok, zivatarok még mindig előfordulnak, ráadásul pénteken már több és erősebb cella valószínű.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Délnyugat felől egy csapadékzóna érkezik. Előterében illetve a csapadékzónába ágyazva egyre nagyobb számban alakulhatnak ki zivatarok, környezetükben (kiemelten a Dunától keletre és az Észak-Dunántúlon) viharos széllökés (60-80+ km/h), jégeső (1-2 cm) és intenzív csapadékhullás (15-25 mm) is előfordulhat. Átmeneti szünetet követően a késő délutáni óráktól egy hidegfronthoz kapcsolódóan újabb hullámban érkezhetnek zivatarok, köztük akár heves zivatarok is, utóbbiakhoz viharos széllökés (70-90+ km/h), jégeső (1-3 cm) és felhőszakadás (>25-30 mm) is társulhat. Zivatarokra, intenzívebb zivatarokra - fokozatosan északkelet felé haladva - a késő esti órákban is számítani kell – olvasható a HungaroMet Zrt. honlapján.

Orvosmeteorológia

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint pénteken mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

Levegőminőség

Miskolc teljes területén jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu mért adatai szerint. 

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint az alábbi területeken végeznek kátyúzási munkálatokat az időjárás függvényében:

Homonnai u.
Mészáros u.
Isaszeg u.
Zólyomi u.
Ferenc u.
Béla u.
József u.
Alsószinva u.
Felsőszinva u.
Mányoki Ádám u.
Topiczer u.
Kont I. u.
Bethlen Gábor u.
Szendrei János u.
Mélyvölgy u.
Lonovics J. u.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Andor u. - Károly u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39
Bádogos u. 7
Csokonai u. 100
Derkovits u. 7
Erenyő u. 92
Erzsébet királyné u. 52.,
Fő u. 62
Igazság u. 18
Kabar u. 21
Kandó K. – Könyves K. u. kereszteződés
Károly u. – Rácz Á. u. kereszteződés
Kőrösi Csoma Sándor u. 5.,
Középszer u. 46-48
Liszt F. u. 13/b
Mária u.-Mogyoró u. kereszteződés
Mónus Illés u. 22
Nyár u.-Pálma u. kereszteződés
Nyitrai u. 1
Tulipán u. 2
Szarkahegy u.16
Szabadság u. 14
Szentpéteri kapu Tetemvár alsó sor 2 vel

Horoszkóp

Kos

Találd meg annak a módját, hogy felszabadítsd az elfojtott érzelmeidet. Sokkal többet árthatsz magadnak azzal, ha egyszerűen csak megpróbálod legyűrni őket. Írd le vagy mondd ki, mit érzel, esetleg menj el futni, csak találj nekik egy kifelé vezető utat.

Bika

A mai napon a váratlan események teljesen lesokkolnak téged. Az egyik pillanatban olyan érzésed lehet, mint aki megütötte a főnyereményt, aztán jön egy újabb fordulat és hirtelen a világ legszerencsétlenebb emberének érzed magad. Kitartás, Bika!

Ikrek

Bízz az ösztöneidben. Minden, amit ma teszel, annak hosszan tartó hatásai lesznek, ezért légy tudatában a cselekedeteidnek. Ezért ügyelj arra is, hogy ne engedd másoknak, hogy megzavarják a döntési folyamatodat.

Rák

Ma olyan érzésed lehet, mintha egyesek szánt szándékkal akadályoznának. Te éppen próbálsz megváltozni, új életet kezdeni, a környezeted pedig irigyen megpróbál visszarántani. Ne engedd nekik!

Oroszlán

Ne lepődj meg, ha a dolgok ma nem a tervek szerint alakulnak. Váratlan események bukkanhatnak fel, amik megzavarják a cselekvés menetét. Vedd észre, hogy ezeknek a zavaroknak helyük van az életedben, és okkal következnek be!

Szűz

Érzelmileg ma egy kicsit sebezhető vagy, és nehéz lehet menedéket találni a vihar elől. Ne hagyd, hogy mások lehúzzanak! A legjobb, ha megpróbálod ignorálni őket, este pedig kényeztesd magad, amiért egész nap álltad a sarat.

Mérleg

Váratlan események történhetnek és fájdalmas érzéseket ébreszthetnek benned. Ne vegyél mindent a szívedre, és pláne ne légy frusztrált olyan dolgok miatt, amiket nem tudsz irányítani.

Skorpió

Ma megvan a képességed ahhoz, hogy fontos áttörést érj el valamiben, amin eddig dolgoztál, csupán változtatnod kellene a hozzáállásodon. Csak egy új perspektíva kell ahhoz, hogy eredményes legyen ez a nap.

Nyilas

A szokottnál is érzékenyebb leszel ma. Ez egy olyan nap, amikor minden bánt, és folyamatosan nő benned a feszültség. Az lesz a legjobb, ha minél több időt töltesz egyedül vagy azzal a szeretteddel, aki képes ilyen időkben is feltölteni.

Bak

Olyan érzésed van, mintha égő parázson sétálnál. Villámgyorsan ki kellene találnod, mihez kezdj, de hirtelen ötleted sincs. Szerencsére most sem hagy cserben a hidegvéred, és segíteni fog a legjobb megoldással előrukkolni.

Vízöntő

Jól indul a napod, de aztán egy váratlan esemény felboríthatja. Onnantól kezdve az egyik percben nyugodt leszel, a következőben pedig menten felrobbansz. Ma jobb lehet elkerülni a társaságot, hogy ne vessz össze másokkal.

Halak

Egy nem várt helyzet adódik, ami miatt teljesen kétségbe eshetsz és fogalmad sincs, hogy mit kellene tenned. Próbáld megőrizni a nyugalmadat, mert meg fog érkezni a megoldás! Érdemes lenne megosztani egy bizalmasoddal a problémádat, aki a segítségedre lehet.

Forrás: elle.hu

További hírek

Olvasnivaló