Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.06.06.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 06. csütörtök 07:38
Hullámzó front súrolja csütörtökön északi megyéinket, a délkeleti országrészben eközben alulról súrolja a hőmérséklet a 30 fokot.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Északnyugaton átmenetileg felhős lesz az ég, és kisebb záporeső is előfordulhat, majd ott is csökken a felhőzet, és nagyrészt napos időre van kilátás a gomoly- és fátyolfelhők mellett. Délután elsősorban az északi harmadban, valamint az Alpokalján előfordulhat zápor, zivatar. A csapadéktevékenység éjszaka is folytatódhat az említett területeken. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos széllökések átmenetileg előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet, olvasható a HungaroMet Zrt. honlapján.

Orvosmeteorológia

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint fronthatás nem terheli szervezetünket, de a fülledt idő hatására többek között fáradékonyságot, álmosságot tapasztalhatunk.

Levegőminőség

Miskolc teljes területén jó a levegő minősége a pmmonitoring,hu mért adatai alapján. 

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. információi szerint az alábbi helyeken folytatnak kátyúzási munkálatokat az időjárás függvényében:

Kokilla u.
Hajnal u.
Magyar u.
Técsey u.
Ballagi Károly u.
Mester u.
Segesvári u.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Andor u. - Károly u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39.
Bádogos u. 7.
Bükkszentlászló Fő út 160.
Csokonai u. 100.
Derkovits u. 7.
Erenyő u. 92.
Erzsébet királyné u. 52.,
Hattyú u. 1.
Igazság u. 18.
Kabar u. 21.
Kabók L. u. 20.
Kandó K. – Könyves K. u. kereszteződés
Károly u. – Rácz Á. u. kereszteződés
Kiss tábornok u. 10-es postánál
Kőrösi Csoma Sándor u. 5.
Középszer u. 46-48.
Köztársaság u. 47.
Liszt F. u. 13/b
Martinovics u.– Bem J. u. kereszteződés
Mária u.-Mogyoró u. kereszteződés
Mónus Illés u. 22.
Nagy Lajos király u. 20.
Nyár u.-Pálma u. kereszteződés
Nyár u.22.
Nyitrai u. 1.
Tulipán u. 2.
Sas u.-Ibolya u kereszteződésben
Szarkahegy u.16.
Szabadság u. 14.
Szentpéteri kapu - Tetemvár alsó sor 2.
Szerdahelyi K. u. 37.

Horoszkóp

Kos

Itt az ideje kapcsolatba lépni a szomszédságodban élőkkel. Azzal, hogy jókedvű és barátságos módon megszólítod azokat az embereket, akik a közeledben élnek, közösségi szellemet építhetsz. Sok ösztönző beszélgetésre számíthatsz, ha kezdeményezel.

Bika

A mai nap sok fizikai tevékenységet hozhat, mivel az energiád, a lelkesedésed, valamint az állóképességed nagyon magas. A barátokkal és kollégákkal folytatott beszélgetések barátságosan alakulnak, tele viccelődéssel.

Ikrek

Valaki ma eszedbe jut a múltból, és megtapasztalod a vágy pillanatnyi hullámát, hogy újra láthasd ezt a személyt. Ezenkívül számíthat arra, hogy a nap folyamán sokat tanulhatsz, és többet érhetsz el, mint azt gondolnád.

Rák

A gyerekek okkal keresztezik ma az utadat. Egy pillanatra a jelenlétükben újra gyereknek érezheted magad. A párban élőnél a mai nap fordulópontot hozhat, mert megérhet bennük a családalapítás iránti vágy.

Oroszlán

Remek híreket kaphatsz a rokonaidtól vagy szomszédaidtól, esetleg pénzzel kapcsolatban. Ugyanakkor, ma sok időt tölthetsz ügyintézéssel. Valaki, akit el szeretnél érni, nem lesz elérhető, de ez semmiben se akadályozzon meg téged!

Szűz

Egy frusztráló projekt közelgő befejezését hozhatja közelebb ma egy heves energiakitörés. Az önbizalom és az elszántság segít elvarrni a szálakat. Arra azonban ne számíts, hogy sokáig pihenhetsz.

Mérleg

Ma egy utazást tervezgetsz, talán egy hosszabb nyaralást. Most kellően biztonságban érzed magad anyagilag, és a munkahelyeden is ahhoz, hogy ezt megtehesd, szóval merj nagyot álmodni!

Skorpió

Néhány érdekes meglátás a megfelelő irányba terelhet egy olyan céllal kapcsolatban, amin régóta dolgozol. Általában jobban szeretsz a logikára alapozni, de ma már olyan erőteljesek a megérzéseid, hogy nem zárhatod ki őket.

Nyilas

Ma sok időt töltesz a kollégákkal, ismerősökkel való beszélgetéssel, és az egyik szakmai téren is hasznos lehet. Olyan tippeket kaphatsz, amiknek segítségével rövid idő alatt elérheted a kívánt célodat.

Bak

Nagyszerűen érzed ma magad. Valószínűleg az időd egy részét edzéssel vagy egyéb testmozgással szeretnéd tölteni. Ez beindítja az endorfin termelést, így sokkal motiváltabb lehetsz a munkával kapcsolatos projektek folytatásában.

Vízöntő

Az egész napos intenzív kommunikáció közelebb vihet egy barátodhoz vagy a párodhoz. A különböző témákról folytatott beszélgetések segítenek jobban megérteni egymást, és sok csodálatos emlék marad a napról.

Halak

Valószínűleg ma az egekbe szökik az önbizalmad. Pénzzel kapcsolatos jó hírek juthatnak el hozzád, épp akkor, amikor otthon tartózkodsz, így a családtagok ünnepelni akarni majd.

Forrás: alon.hu

Olvasnivaló