Ugrás a tartalomra

Nem sikerült jól a hazai nyitány

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 09. kedd 06:39
A Soroksárt fogadta hazai pályán a DVTK a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában, hétfőn.
Juhász Ákos képgalériája

A diósgyőriek az első fél órában számtalan gólszerzési lehetőséget alakítottak ki a Soroksár ellen, ám nem sikerült betalálni, majd a diósgyőri rohamokat átvészelő vendégek két lövésből két gólt szereztek három perc alatt.

A fordulás után is a DVTK támadott többet, ám a vendégek kontrái is veszélyesek voltak. Szőke Adrián góljával sikerült szépíteni, de az egyenlítés már nem jött össze.

Merkantil Bank Liga 2. forduló, eredmény:

Diósgyőri VTK - Soroksár SC 1-2 (0-2)
Miskolc, DVTK Stadion, 3180 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter).
DVTK: Branislav Danilović - Farkas Dániel, Hegedűs János, Szatmári Csaba, Bárdos Bence - Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Jurek Gábor, Bertus Lajos, Lukács Dániel - Eppel Márton. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Soroksár: Kovács M. - Ternován P., Kékesi A., Valencsik, Csontos D. - Haris, Hudák M. - Hajdú R., Lőrinczy A., Lisztes K. – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Csere: Eppel Márton helyett Szőke Adrián, Bertus Lajos helyett Csirmaz István és Jurek Gábor helyett Vajda Botond mind az 58., Bényei Ágoston helyett Koman Vladimir és Lisztes K. helyett Króner a 71., Hajdú R. helyett Pintér D. a 76., Hudák M. helyett Nagy O. a 90. percben.
Sárga lap: Farkas D. a 73., Csirmaz és Hegedűs J. a 77. percben.
Gólszerző: Lőrinczy A. (0-1) a 36., Hajdú R. (0-2) a 39., Szőke A. (1-2) a 78. percben.

Dragan Vukmir vezetőedző a mérkőzés után azt mondta, a csapat nagyon jól kezdte a mérkőzést, az első húsz percet végignyomta, amire az ellenfél egy szép góllal válaszolt. Próbáltak tovább támadni, és egyenlíteni, ehelyett az ellenfél szerzett újabb gólt.

- Nem szabad ilyen könnyű gólokat kapni. Nem állítom, hogy a csapat nem akart nyerni, játszottunk, de az utolsó passzok hiányoztak, és még bátrabban kellett volna lövésre vállalkozni, és jobb arányban kellett volna kihasználni a helyzeteket. Végig domináltunk a mérkőzésen, persze nehéz 90 percen keresztül töretlenül, így néha az ellenfél rövid időre kiszabadult a nyomás alól, az utolsó 20 percben három kontrából is megbüntethettek volna - értékelt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!