Ugrás a tartalomra

Nemsokára teljes a keret

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 09. péntek 14:47
Hamarosan véglegesnek tekinthető az Aluinvent DVTK 2021-2022 szezonbeli játékoskerete, illetve a szakmai stáb tagjaival is megállapodott a klub vezetése. A hazai versenysorozatok mellett nemzetközi porondon jövőre is megméreti magát a csapat, az előttük álló idényben Európa Kupa mérkőzéseket tekinthetnek majd meg a szurkolók.

A 2021-2022-es idény keretében Kiss Angelika és Tóth Franka több éves szerződést írtak alá korábban, míg Medgyessy Dóra csapatkapitány, Aho Nina, Kányási Veronika, Bacsó Zsófia és Vég-Dudás Anna az elmúlt napokban, hetekben jelezte, hogy piros-fehérben játszanak jövőre is. A DVTK Kosárlabda Akadémiáról két junior korú játékos is a keret tagja lesz. Bár a mögöttük hagyott idényben Márkusz Lilla és Oláh Fruzsina is rendelkezett NBI/A csoportos játékengedéllyel, sőt Fruzsina pályára is lépett és meg is szerezte első pontját a Zalaegerszeg ellen, viszont a következő évben elsősorban az első csapat keretéhez tartoznak és velük edzenek majd, annak érdekében, hogy a felnőtt mezőnyben is számottevő játékos válhasson belőlük.

Távozott Pusztai Petra és Chanel Mokango, mindketten máshol folytatják a pályafutásukat, viszont Montai-Vukov Szonja a Sopron elleni elődöntő első mérkőzésén elszenvedett térdszalag szakadása és azt követő műtéti beavatkozása miatt várhatóan ki kell hagyja a 2021-2022-es szezon jelentős részét.

Három új játékost bizonyosan köszönthetünk majd Diósgyőrben. 

Bernáth Réka a TF-MTK csapatában játszott az előző években. A 22 éves, 177 cm magas bedobó tavaly a magyar bajnokság alapszakaszában 17,36 pontot átlagolt, 47%-kal dobta a hárompontosokat és 84%-kal a büntetőket, emellett leszedett átlagban öt lepattanót és adott 3,5 gólpasszt is. Idén bemutatkozott a magyar válogatottban is.

Az 1997-ben született szerb válogatott kerettag Snezana Bogicevic a szlovén Celje csapatától igazol Miskolcra. A 180 cm magas kettes és hármas poszton játszó játékos a bosnyák, bolgár, szerb és montenegrói klubokat felvonultató Adriatic Ligában 14,4 pontot, 5,2 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt. Két szezont töltött Szlovéniában, előtte a szerb Crvena Zvezda játékosa volt.

Az angol válogatott centere, Cheridene Green 1995-ben született. 2018-ban diplomázott a Tenesse Egyetemen, az Egyesült Államokban, de a 2018/19-es szezonban még az egyetem színeiben sportolt. Hivatásosként a 191 cm magas játékos az elmúlt két szezonban a lengyel Gorzow csapatát erősítette. Korábbi játékosunk, Shatori Walker Kimbrough  csapattársaként idén a harmadik helyen végző klubjában a lengyel bajnokságban 26 mérkőzésen 12,4 pontot és 7,6 lepattanót átlagolt, míg az Európa Kupában négy találkozón 12,8 pontot dobott átlagosan és leszedett mellé 10,3 lepattanót.

A szakmai stáb egy fővel bővül. 

Völgyi Péter sportigazgató, Földi Attila vezetőedző, Bozsó Ádám másodedző, Martini-Fodor Csilla erőnléti edző, Farkas Tamás csapatorvos, Takács Krisztina masszőr és Halász Veronika fizikoterapeuta mellé csatlakozik Ábrahám Márta, aki másodedzőként és az Amatőr NBI-es csapat edzőjeként segíti majd a szakmai munkát. Az Erdélyből származó szakember Győrben volt már Völgyi Péter segítője, de dolgozott a PEAC másodedzőjeként is.

További hírek

Olvasnivaló