Ugrás a tartalomra

Nemzetközi lapszemle: Alain Delon tisztázza álláspontját a melegek házasságáról

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 20. hétfő 14:35
Május 19-én interjút adott Alain Delon a Journale De Dimanche-nak abból az alkalomból, hogy Arany Pálma-életműdíjat kapott Cannes-ban. Hallgathatott volna, hiszen a filmjei, a karrierje, a rajongói beszélnek helyette is. Úgy döntött azonban, hogy válaszol a virulens kritikákra, amelyeket a díj átadásával kapcsolatban kapott.

„A gyermeknek anyára és apára is szüksége van.” 

Az amerikai Women and Hollywood egyesület petícióban vádolta meg Delont „rasszizmussal, meleggyűlölettel és nőgyűlölettel”, a korábban tett megnyilatkozásai miatt.

Arra a vádra, hogy állítólag gyűlölné a melegeket a következő választ adta.

„Nem ellenzem a melegek házasságát, nem érdekel, az emberek azt csinálnak, amit akarnak.” Majd hozzátette:

„A gyermekeknek anyára és apára is szükségük van.”

A politika mezején a művész a következőt mondta: „A szélsőjobboldali címkét ragasztották rám, mert azt mondtam, hogy Le Pen haverja vagyok.” „Nem, jobboldali vagyok, és pont”. Hozzátéve, hogy a vérmérséklete a progresszív ellentéte, konzervatív, már az Indokínai háború óta.

Az interjúban Alain Delon az aktuális francia elnökről, Emmanuel Macronról is beszél: „Elfogadom a franciák első emberének. De nem viselem el, hogy nem köt nyakkendőt.”

„Franciaország kiábrándító helyzete keserít el, nem Macron. Elvesztettük az értékeinket. Ez pedig az államférfiak dolga. Nem szeretem ezt a korszakot és mindazt, ami történik”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!